Διεθνή

Ταλιμπάν – Αεροπλάνο Αφγανιστάν: “Εμείς ρίξαμε το αεροπλάνο με τους 83 νεκρούς”

Ταλιμπάν – Αεροπλάνο Αφγανιστάν: “Εμείς ρίξαμε το αεροπλάνο με τους 83 νεκρούς”
Ταλιμπάν - Αεροπλάνο Αφγανιστάν: Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν αμερικανικό αεροπλάνο.

Ταλιμπάν – Αεροπλάνο Αφγανιστάν: Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση συντριβής αεροπλάνου στο Αφγανιστάν αφού σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι εκείνοι κατέρριψαν το αεροπλάνο και μάλιστα επισημαίνουν ότι ήταν αμερικανικό αεροπλάνο και μετέφερε υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματικούς.

 

Ενώ η εταιρεία Afghan Airlines  αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση. “Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους, αλλά αυτό δεν ανήκει στην Ariana, διότι οι δύο πτήσεις της από την Χεράτ στην Καμπούλ και από την Χεράτ στο Δελχί είναι ασφαλείς” τονίστηκε.

Τώρα η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Αφγανιστάν, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για εμπορική πτήση. Σε ανακοίνωσή της ότι «δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους». Από την μεριά τους οι Ταλιμπάν, που το αεροσκάφος έπεσε σε περιοχή τους, υποστηρίζουν πως πρόκειται για στρατιωτικό αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος συνετρίβη «περίπου στις 13:00 τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδας)», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Γκάζνι, ο Άχμαντ Χαν Σιράτα, διευκρινίζοντας ότι «η περιοχή δεν είναι ασφαλής» εξαιτίας της παρουσίας ανταρτών. «Πρόκειται πιθανόν για αεροπλάνο της γραμμής», πρόσθεσε, ενώ εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, ο Αρέφ Νούρι, τόνισε ότι «δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για στρατιωτικό ή πολιτικό αεροσκάφος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments