Ελλάδα

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Ο ρόλος της 17χρονης “ταχυδρόμου” και τα λάθη των απαγωγέων

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Ο ρόλος της 17χρονης “ταχυδρόμου” και τα λάθη των απαγωγέων
Άτρωτοι πίστευαν ότι είναι οι απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι υπέπεσαν σε μία σειρά λαθών και εντοπίστηκαν από την αστυνομία. Ποιος ο ρόλος μιας 17χρονης στην υπόθεση.

Η υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχε αίσιο τέλος καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας έπειτα από έφοδο της αστυνομίας απελευθερώθηκε ο επιχειρηματίας.

Πρόκειται για μία επιτυχία της ΕΛΑΣ, η οποία κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη των δραστών, καθώς υπέπεσαν σε μία σειρά από λάθη. Ένα από τα βασικότερα είναι ο ρόλος που ανέθεσαν σε μία 17χρονη κοπέλα, κόρη ενός εκ των συλληφθέντων. 

Οι δράστες εκτιμούσαν πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα μπορούσε ποτέ να εντοπίσει τα ίχνη και την εμπλοκή του κοριτσιού στη σπείρα και γι’ αυτό της είχαν αναθέσει περιφερειακές δουλειές. Η κόρη του γνωστού μεσίτη στο Ρέθυμνο ήταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Η 17χρονη κοπέλα είχε ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία. Μάλιστα, μία από τις τελευταίες «δουλειές» που είχε αναλάβει ήταν η αποστολή ενός βίντεο μέσω USB, με το οποίο αποδεικνυόταν πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή.

Ωστόσο, ένα από τα κρίσιμα λάθη ήταν πως η κοπέλα -ως το άτομο που προμήθευε με καρτοκινητά τους απαγωγείς- πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, που είχαν ήδη ειδοποιηθεί από τις Αρχές, οι οποίες και ξεκίνησαν να παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Σύντομα, η 17χρονη οδήγησε τους αστυνομικούς και στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας των απαγωγέων και τελικά στον εντοπισμό και στην απελευθέρωση του επιχειρηματία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί ξετύλιξαν σταδιακά και με επιτυχία το κουβάρι της υπόθεσης, καθώς συνέλλεγαν πληροφορίες από πολλές πλευρές. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” ένας άνθρωπος που γνώριζε καλά τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη λειτούργησε ως “βαθύ λαρύγγι”. Είναι άνθρωπος με διασυνδέσεις στον χώρο της νύχτας και έδωσε πληροφορίες για τους απαγωγείς. Πληροφορίες για το ποιος είναι ποιος αλλά και για τα σχέδιά τους.

Με βάση τις πληροφορίες από το “βαθύ λαρύγγι” οι αστυνομικοί άρχισαν να κατανοούν τον τρόπο δράσης και την δομή της ομάδας. Έτσι θεωρούν ότι στην κορυφή, εγκέφαλος, πιθανότατα, της απαγωγής είναι ο 45χρονος που στο παρελθόν είχε απασχολήσει δύο φορές την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης: Απαγωγή Λεμπιδάκη: Ποιος και πώς “έδωσε” τους απαγωγείς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments