Αθλητισμός

Βασίλης Τσιάρτας: Αναλαμβάνει χρέη προπονητή στην ΑΕΚ Β’

Βασίλης Τσιάρτας: Αναλαμβάνει χρέη προπονητή στην ΑΕΚ Β’
Βασίλης Τσιάρτας: Θα έχει ως βοηθό τον Μιχάλη Παυλή.

Ο Βασίλης Τσιάρτας, με βοηθό τον Μιχάλη Παυλή, αναλαμβάνει χρέη προπονητή στην Β’ ομάδα της ΑΕΚ. Υπεύθυνος Λειτουργίας ο Ηλίας Ατματσίδης.

Βασίλης Τσιάρτας: Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και για τη διαμόρφωση του ρόστερ

Η ΑΕΚ τη νέα σεζόν θα έχει ομάδα Β’ η οποία θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2 και πρόσφατα κατέληξε στον προπονητή που θα αναλάβει να οδηγήσει την καθοδήγηση της στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο εκλεκτός είναι ο Βασίλης Τσιάρτας. Ο παλαίμαχος άσος συναντήθηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και συμφώνησαν σε όλα, προκειμένου ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, να αναλάβει στον πάγκο της ομάδας Β’. Βασίλης Τσιάρτας

Βοηθός του θα είναι ο Μιχάλης Παυλής, ενώ υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Ηλίας Ατματσίδης. Η ομάδα θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του επικεφαλή των Ακαδημιών της Ένωσης, Γιάννη Παπαδημητρίου. Οι συζητήσεις για την πλήρη στελέχωση του σταφ και για τη διαμόρφωση του ρόστερ έχουν ξεκινήσει, με τον προπονητή, Βασίλη Τσιάρτα, να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Ο παλαίμαχος άσος και πρωταθλητής Ευρώπης είναι κάτοχος του UEFA Pro και παίρνει από την ομάδα που τον ανέδειξε την πρώτη σημαντική ευκαιρία.

Βασίλης Τσιάρτας: Λίγα λόγια για αυτόν

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νάουσα και ξεχώρισε γρήγορα για την άρτια τεχνική του. Τον Δεκέμβριο του 1992 τον απέκτησε η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Βασίλης Τσιάρτας εξελίχθηκε σε κορυφαίο επιθετικό μέσο. Την περίοδο 1995-96 έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, κατέκτησε το Κύπελλο με την ΑΕΚ σημειώνοντας χατ τρικ στον τελικό, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Βασίλης Τσιάρτας

Το καλοκαίρι του 1996 δέχθηκε την πρόταση της Σεβίλλης και μετακόμισε στο ισπανικό πρωτάθλημα. Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Ανδαλουσίας για τέσσερα χρόνια και το 2000 αποφάσισε να επαναπατριστεί και να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Αγωνίστηκε στην Ένωση μέχρι το 2004 έχοντας πολύ καλή συνεργασία με τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Η καριέρα του μετά το Euro 2004 ακολούθησε φθίνουσα πορεία. Πέρασε ένα εξάμηνο στη Γερμανία με την Κολωνία και ένα μικρό χρονικό διάστημα με τον Εθνικό Πειραιώς. Στην A’ Εθνική είχε 195 συμμετοχές με 80 τέρματα, στους αγώνες Κυπέλλου 24 συμμετοχές με 12 τέρματα και στην Ευρώπη 49 συμμετοχές με 10 τέρματα. Συνολικά ο Βασίλης Τσιάρτας μαζί με την παρουσία του στο εξωτερικό συμμετείχε σε 434 αγώνες πρωταθλήματος σκοράροντας 148 τέρματα και αξιοσημείωτο είναι πως δεν αποβλήθηκε ποτέ στην καριέρα του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments