Αθλητισμός

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 4-0: Και τώρα μπαράζ!

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 4-0: Και τώρα μπαράζ!
Ελλάδα - Γιβραλτάρ 4-0: Εξασφάλισε την συμμετοχή της στα μπαράζ πρόκρισης του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ελλάδα, επικρατώντας με άνεση του Γιβραλτάρ. Δύο γκολ ο Μήτρογλου (61', 63'), «άνοιξε» τον «δρόμο» ο Τοροσίδης (32'), σκόραρε και ο Γιαννιώτας (78').

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 4-0: Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί η Εθνική Ελλάδος, επικρατώντας με άνεση και «σβηστές» τις «μηχανές» του Γιβραλτάρ​, αποτέλεσμα που «σφράγισε» την είσοδό της στα μπαράζ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Ο Τοροσίδης στο 32ο λεπτό, ο Μήτρογλου στο 61′ και στο 63′ και ο Γιαννιώτας στο 78′ διαμόρφωσαν το Ελλάδα – Γιβραλτάρ 4-0.

Το ματς

Η Εθνική μας ομάδα ήταν το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο στα πρώτα λεπτά έψαχνε τρόπους για να επιβεβαιώσει και εντός αγωνιστικού χώρου την υπεροχή της. Παρά το γεγονός πως είχε το αίσθημα της υπεροχής αλλά και τη μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια της, δεν μπορούσε να βρει αποτελεσματικούς τρόπους για να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ιμπραχίμ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 15ο λεπτό, όταν ο Σταφυλίδης υποδέχθηκε την ωραία σέντρα του Φορτούνη, αλλά ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα άουτ.  Δέκα λεπτά αργότερα (25′), ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δοκίμασε το πόδι του σε απευθείας φάουλ, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Ο χαμηλός ρυθμός της αναμέτρησης δεν αποτελούσε στήριγμα για την ομάδα του Σκίμπε,η οποία εν τέλει βρήκε τον τρόπο να πετύχει το πρώτο και λυτρωτικό τέρμα της. Στο 32′, ο Ζέκα έκανε καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Τοροσίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.(1-0). Έπειτα, η Εθνική αύξησε την πίεσή της, αναζητώντας δεύτερο γκολ, ωστόσο το σκορ παρέμεινε ως έχει στο ημίχρονο.

Στις αρχές της επανάληψης, οι παίκτες του Σκίμπε έδειξαν την απαραίτητη διάθεση για την επίτευξη του δεύτερου γκολ, αλλά στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου μέρους το έψαξαν μέσω των στημένων φάσεων. Σε μία από αυτές, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αστόχησε από καλή θέση με το κεφάλι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη (56′).

Η λύση δόθηκε από τον Κώστα Μήτρογλου. Έπειτα από την όμορφη συνεργασία των Φορτούνη και Μάνταλου, ο «Μητρογκόλ» βρέθηκε σε θέση φορ και δε λάθεψε, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ της Εθνικής μας (2-0, 61′). Δύο λεπτά αργότερα, ξανά ο Μήτρογλου, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τοροσίδη και με προβολή από τη μικρή περιοχή, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς (3-0, 61′).

Έπειτα από το δίλεπτο ξέσπασμα του Μήτρογλου, τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους και το ενδιαφέρον όλων περιοριζόταν στις προσπάθειες του 29χρονου φορ για την επίτευξη χατ-τρικ, στο οποίο μάλιστα έφτασε κοντά, αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ιμπραΐμ (69′).

Το τέταρτο «χτύπημα» ήρθε από τον Γιάννη Γιαννιώτα, που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του. Στο 78ο λεπτό, Τζιόλης και Σταφυλίδης έκαναν το ένα-δύο, ο πρώτος γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο Γιαννιώτας με κεφαλιά έκανε το 4-0.

Σκορ που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, παρά τις ευκαιρίες που είχε η Εθνική μας ώστε να επιτύχει και άλλα τέρματα.

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (69′ Μανιάτης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (69′ Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Ζέκα, Ταχτσίδης, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (74′ Γιαννιώτας), Φορτούνης, Μήτρογλου

Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Μπάρντον, Τσιπολίνα, Λόπεζ, Γουόκερ, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Πονς (72′ Γκούιλινγκ), Ερνάντεζ, Κούμπες (91′ Ρούις).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments