Γυναίκα

Gucci: Απαρνείται τις αληθινές γούνες ο ιταλικός οίκος

Gucci: Απαρνείται τις αληθινές γούνες ο ιταλικός οίκος
Τέλος στη χρήση αληθινής γούνας σε οποιοδήποτε από τα προϊόντα του βάζει ο οίκος Gucci.

Ναι, ο μεγάλος ιταλικός οίκος Gucci ανακοίνωσε πως δεν θα χρησιμοποιεί πλέον αληθινή γούνα, αλλάζοντας το παιχνίδι της μόδας.

Η ανακοίνωση έγινε χθες από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Marco Bizzarri και η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί με από τη συλλογή για την άνοιξη του 2018.

«Ο Gucci δεν θα χρησιμοποιεί και δεν θα προωθεί τη γούνα ζώων. Ως δέσμευση και χάρη σε μια μακροχρόνια συνεργασία με την LAV και την Humane Society, ο Gucci υιοθετεί τη φιλοσοφία χωρίς γούνα η οποία και επικεντρώνεται στην σκληρότητα που υφίστανται τα γουνοφόρα ζώα, τόσο στην άγρια παγίδευσή τους όσο και στη βιομηχανία γουνοποιίας», αναφέρει ο οίκος. 

Τα ρούχα με γούνα στον ιστότοπο της Gucci θα δημοπρατηθούν με τα έσοδα να ενισχύουν τις οργανώσεις LAV και την Humane Society.

«Πιστεύετε ότι το να χρησιμοποιείς γούνα σήμερα είναι ακόμα σύγχρονη;», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οίκου.« Δεν νομίζω ότι είναι ακόμα σύγχρονο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να μην το κάνουμε αυτό. Είναι λίγο ξεπερασμένο. Η δημιουργικότητα μπορεί να στραφεί σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις έναντι της χρήσης γούνας» 

«Η απόφαση της Gucci είναι μια στιγμή που αλλάζει το παιχνίδι στη βιομηχανία της μόδας», σημείωσε ο PJ Smith, ανώτερος διευθυντής της πολιτικής μόδας για την Humane Society.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments