Ελλάδα

Εξάρχεια: Εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από κουκουλοφόρους

Εξάρχεια: Εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από κουκουλοφόρους
Ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς που δέχθηκε από κουκουλοφόρους στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα από αστυνομικές πηγές, δύο άγνωστοι εισέβαλαν στις 19.10 στο γραφείο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον πυροβόλησαν δύο φορές εν ψυχρώ και τον σκότωσαν.

Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν. Την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στο γραφείο του δικηγόρου βρισκόταν και ένας συνεργάτης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου του και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε την πόρτα. Οι δύο δράστες τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ και διέφυγαν από το σημείο!

Στην οδό Ασκληπιού έχει φτάσει ασθενοφόρο, όμως οι νοσοκόμοι αναμένουν την έλευση ιατροδικαστή.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ήταν γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ. 

Ο δικηγόρος -πατέρας δύο παιδιών- ήταν ιδιαίτερα δραστήριος συνδικαλιστής και κατέβαινε τακτικά στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου. 

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Επικοινωνία Τσίπρα-Τόσκα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Η ΝΔ ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις της για αύριο

Η Νέα Δημοκρατία λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και για λόγους σεβασμού στη μνήμη του, ανέβαλε όλες τις αυριανές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί. Αύριο Παρασκευή επρόκειτο να γίνει η παράδοση-παραλαβή του νέου επικοινωνιακού επιτελείου που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βιβλιοπωλείο free thinking zone στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού η τελετή θα γίνει σε περίπου δέκα ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Πυροβολισμοί στα Εξάρχεια: Δολοφόνησαν δικηγόρο στην Ασκληπιού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments