Πολιτική

Αύριο… τα σπουδαία για το ΕΣΡ!

Αύριο… τα σπουδαία για το ΕΣΡ!
Καταθέτει το νέο νόμο για την προσωρινή ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου η κυβέρνηση. Στην αντεπίθεση η Αξιωματική Αντιπολίτευση, φέρνει τη δική της νομοθετική πρωτοβουλία. Στα "μαχαίρια" για την επιλογή Πολύδωρα. Τί ζητεί ο Μητσοτάκης και γιατί πάει στον Παυλόπουλο.

Μία από τις πιο κρίσιμες εβδομάδες των τελευταίων μηνών ξεκινάει από αύριο, Δευτέρα τόσο για την εγχώρια πολιτική σκηνή όσο και για το τηλεοπτικό τοπίο, καθώς η απόφαση του ΣτΕ, η οποία ρίχνει «μαύρο» στο νόμο Παππά, έχει ήδη δρομολογήσει ντόμινο εξελίξεων. 

Με τη διαπραγμάτευση ανοιχτή, τους εταίρους να γυρίζουν την πλάτη στις αξιώσεις της κυβέρνησης για το χρέος, τα νησιά να ασφυκτιούν από εγκλωβισμένους μετανάστες, τον ανασχηματισμό… στις καλένδες και τη ΝΔ να κερδίζει με διαφορά στις δημοσκοπήσεις, το κλίμα για τον πρωθυπουργό είναι βαρύ και ασήκωτο, ειδικά την ώρα που και η κοινή γνώμη είναι έξαλλη! 

Τη Δευτέρα κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση θα κινούνται σε παράλληλη τροχιά. Λίγο πριν την διάσκεψη των προέδρων για την ανασύσταση του ΕΣΡ, το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει επικίνδυνα, καθώς αφενός η Αριστερά προτίθεται να καταθέσει το νέο νόμο, ο οποίος θα ορίζει προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο και αφετέρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτον, θα φέρει τη δική του πρόταση για το «μοίρασμα» της τηλεοπτικής πίτας. 

Σημειώνεται πως η πρόταση νόμου της γαλάζιας παράταξης θα είναι η επιστροφή των ανορθόδοξη των στο ΕΣΡ, όπως ακριβώς προβλέπει και η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ. 

Δεύτερον, ο αρχηγός της ΝΔ θα δει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της κυβέρνησης κατά της δικαιοσύνης και παράλληλα να του εκθέσει τις απόψεις του για το θέμα της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου! 

Για τον πρόεδρο της ΝΔ ο κίνδυνος εκτροπής είναι πλέον υπαρκτός και θεωρεί ότι η κυβέρνηση παίζει με τους θεσμούς , προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της! Θεωρείται δε βέβαιο ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα επαναφέρει το αίτημα του για την άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών! 

Επισημαίνεται ότι η ΝΔ πρώτον ζητεί, πριν γίνει η διάσκεψη των προέδρων, να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επιστροφή των αρμοδιοτήτων από τον κ. Παππά στο συμβούλιο. Δεύτερον, να αποσύρει η κυβέρνηση την πρότασή της για το διορισμό του Βύρωνα Πολύδωρα στο αξίωμα του προέδρου της ΝΔ και να συζητηθούν από μηδενική βάση, άλλες υποψηφιότητες για την σύνθεση του συμβουλίου, που θα είναι αποδεκτές και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Πάντως, σημειώνεται πως όπως διαφαίνεται μέχρι τώρα, φαντάζει σχεδόν απίθανο τουλάχιστον αύριο κιόλας να υπάρξει συνεννόηση ως προς την εκλογή του νέου ΕΣΡ. 

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15.nnΗ δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά.nnΗ ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ» υπογράμμισε ο κ. Παππάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments