Βιβλίο

Σε Κάποιους Αξίζει ο Θάνατος: Μια ιστορία δολοφονικής εκδίκησης

Σε Κάποιους Αξίζει ο Θάνατος: Μια ιστορία δολοφονικής εκδίκησης
Σε Κάποιους Αξίζει ο Θάνατος: Ο Peter Swanson γράφει ένα ψυχολογικό θρίλερ που ξεκινάει με μια τυχαία συνάντηση σε κάποιο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο για να καταλήξει σε μια σειρά αποτρόπαιων φόνων.

Σε Κάποιους Αξίζει ο Θάνατος του Peter Swanson.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Τεντ συναντάει τη νεαρή Λίλη στο μπαρ της αίθουσας αναμονής του αεροδρομίου Χίθροου. Πίνουν ένα ποτό και πιάνουν κουβέντα. Το ένα ποτό φέρνει το άλλο και καθώς η πτήση έχει καθυστέρηση ξεκινούν να παίζουν το παιχνίδι της αλήθειας. Κίνδυνος να ξανασυναντηθούν δεν υπάρχει οπότε δεσμεύονται να πουν την απόλυτη αλήθεια ο ένας στον άλλο. Ο Τεντ εκμυστηρεύεται στη Λίλη ότι η γυναίκα του τον απατάει και το μόνο που σκέφτεται ο ίδιος είναι να την σκοτώσει. Η Λίλη, που διέπραξε τον πρώτο της φόνο το καλοκαίρι που έκλεινε τα δεκατέσσερα, προθυμοποιείται να τον βοηθήσει. Ο τρόπος να διαπράξεις φόνο και να μη σε πιάσουν είναι να κρύψεις το πτώμα τόσο καλά, ώστε να μη βρεθεί ποτέ· χωρίς πτώμα, δεν υπάρχει φόνος ούτε δολοφόνος…

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι ο φόνος είναι τόσο κακό πράγμα όσο το κάνει ο κόσμος να φαίνεται. Όλοι πεθαίνουμε. Τι διαφορά έχει αν ρίξουμε μερικά σάπια μήλα καταγής λίγο πιο γρήγορα π’ ό,τι τα προόριζε ο Θεός; Και κάτι τέτοιες, σαν τη γυναίκα σου, για παράδειγμα, αξίζει να τις σκοτώσεις κανείς […] Ειλικρινά το πιστεύω. Όπως είπα και πριν, όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή. Αν σκοτώσεις τη γυναίκα σου, απλώς θα επισπεύσεις κάτι που θα συμβεί έτσι κι αλλιώς. Ταυτόχρονα θα σώσεις κι άλλους ανθρώπους από τα νύχια της Αυτή η γυναίκα είναι μείον. Έχει αρνητικό πρόσημο. Ο κόσμος μας είναι χειρότερος όσο ζει, αλλά και ό,τι έκανε σ’ εσένα είναι χειρότερο από θάνατο. Όλοι πεθαίνουμε, όμως δεν αναγκαζόμαστε όλοι να δούμε τον άνθρωπο που αγαπάμε να κάνει έρωτα με κάποιον άλλο. Μόνη της έσκαψε τον λάκκο της.

“Πώς θα το έκανα;” ρώτησα και ένιωσα να ανατριχιάζει η επιδερμίδα σε όλα μου τα μέλη.

“Έτσι ώστε να μη σε πιάσουν”».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Peter Swanson έχει σπουδάσει δημιουργική γραφή, παιδαγωγική και λογοτεχνία στα Trinity College, University of Massachusetts at Amherst και Emerson College. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε τριάντα χώρες. Το μυθιστόρημα «Σε Κάποιους Αξίζει ο Θάνατος» ήταν υποψήφιο για το βραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος Ian Flemming Steel Dagger, 2015 και έχει τιμηθεί με το βραβείο μυθιστορήματος New England Society Book Award, 2016.

ΤΙΤΛΟΣ: Σε Κάποιους Αξίζει ο Θάνατος

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Peter Swanson

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Φωτεινή Πίπη

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 422

Τιμή: 16,60 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments