Αθλητισμός

Ελλάδα – Κροατία 0-0: Δεν ήρθε το θαύμα

Ελλάδα – Κροατία 0-0: Δεν ήρθε το θαύμα
Ελλάδα - Κροατία 0-0: Η Εθνική μας Ομάδα μπήκε με πάθος στο ματς, έδειξε... ποδοσφαιρικό εγωισμό, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές φάσεις και να κυνηγήσει το ''θαύμα'', μένοντας στο 0-0 με τους Κροάτες, οι οποίοι προκρίθηκαν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Ελλάδα – Κροατία 0-0: Οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όσες πιθανότητες υπήρχαν, έπαιξαν με πάθος αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) την εστία του Σούμπασιτς, δίχως να πετυχαίνουν έστω ένα, από τα τρία γκολ που χρειάζονταν για το… θαύμα.

Οι  Κροάτες διαχειρίστηκαν με επιτυχία το υπέρ τους αποτέλεσμα από το πρώτο ματς του Ζάγκρεμπ (4-1), έφτασαν κοντά και σε γκολ επί ελληνικού εδάφους (δοκάρι ο Πέρισιτς στο 43ο λεπτό) και εν τέλει πήραν την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Το ματς

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική μας Ομάδα με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Παπασταθόπουλο – Μανωλά δίδυμο στην άμυνα, αριστερά τον Ρέτσο και δεξιά τον Τοροσίδη. Ο Τζιόλης στη θέση του αμυντικού χαφ, στον άξονα οι Ζέκα – Ταχτσίδης, με τον Μπακασέτα αριστερά, τον Λάζαρο δεξιά και τον Μήτρογλου σε θέση φορ.

Η Ελλάδα, ορμώμενη από τις φωνές 25.000 οπαδών που βρέθηκαν στις εξέδρες του ”Γ. Καραϊσκάκης”, μπήκε με φόρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να πιέσει τους Κροάτες και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. 

Παρά την ορμή τους και το πάθος τους, οι παίκτες του Σκίμπε δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι το αξιόλογο στο πρώτο δεκάλεπτο. Η πρώτη τελική για τη ”γαλανόλευκη” ήρθε στο 13ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας δοκίμασε από μακριά το πόδι του, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σούμπασιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Εθνική Ομάδα έφτασε αρκετά κοντά στο γκολ, όταν από το ”σκάψιμο” του Τζιόλη, ο Τοροσίδης έστρωσε στον Παπασταθόπουλο και εκείνος με απευθείας σουτ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια των Κροατών (17′). 

Στο αμυντικό κομμάτι, οι διεθνείς μας έπαιρναν ”άριστα”, καθώς έκλειναν τους διαδρόμους στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αδυνατούσαν να φτάσουν με ευκολία στα καρέ του Καρνέζη. Στην επίθεση όμως, παρά την διατήρηση της κατοχής και τη διάθεση για πρωτοβουλία, υπήρξε πρόβλημα εύρεσης της τελικής πάσας που θα ”πλήγωνε” τους Κροάτες.

Έπειτα από αρκετά λεπτά που κύλησαν δίχως κάποια αξιόλογη φάση, ελέω σκληρού παιχνιδιού και νεύρων εκατέρωθεν, ήρθε νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Σκίμπε. Στο 41ο λεπτό ο Μήτρογλου έκανε το γύρισμα, ο Ζέκα έκανε την πρώτη κεφαλιά πάσα, αλλά ο Σούμπασιτς μάζεψε προ του Ταχτσίδη. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ”παγώσουν” οριστικά το ”Γ. Καραϊσκάκης”, αλλά το εξαιρετικό σουτ του Πέρισιτς σταμάτησε στο δοκάρι του Καρνέζη (0-0).

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν τα πράγματα και στο δεύτερο μέρος. Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει, έδειξε διάθεση να επιτεθεί, πηγαίνοντας πρώτη στις μονομαχίες, αλλά υπήρξε κενό ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την επίθεση, γεγονός που δυσχέραινε την επαφή των διεθνών μας με την εστία του Σούμπασιτς.

Έπειτα από ένα διάστημα… ηρεμίας, ήρθε η πρώτη φάση για την Εθνική μας, με τον Κώστα Μήτρογλου να ρολάρει ωραία το σώμα του στον Λόβρεν, αλλά είδε το τελείωμά του να περνά εκτός της κροατικής εστίας (58′). Ένα λεπτό αργότερα, ο Μίκαελ Σκίμπε έκανε την πρώτη, διπλή, διορθωτική κίνησή του στο ματς, περνώντας τους Φορτούνη και Γιαννιώτα στη θέση των Χριστοδουλόπουλου και Μπακασέτα.

Στο 66′, ο Τοροσίδης με φοβερό τάκλιν έκλεψε την μπάλα από τον Μόντριτς και έδωσε στον Γιαννιώτα, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά ο Λόβρεν στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα πάνω στον Βίντα, με τον Σούμπασιτς να μπλοκάρει τελικά την μπάλα.

Τα λεπτά περνούσαν, το… θαύμα που ζητούσε η Εθνική μας όλο και απομακρυνόταν, καθώς έμεναν κάτι λιγότερο από 15 λεπτά, ενώ η ”γαλανόλευκη” ήθελε τρία γκολ για πρόκριση, ή έστω ένα για να αποχαιρετήσει νικηφόρα την πορεία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο 78ο λεπτό, ο Σκίμπε ”έκλεισε” τις αλλαγές του, καθώς ο Μήτρογλου αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση, δίνοντας τη θέση του στον Πέλκα, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε, καθώς ήταν εκτεθειμένος (79′). Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, το μόνο που απέμεινε ήταν η διεκδίκηση του γκολ της… τιμής, με τον Ταχτσίδη να το αναζητά (87′), αλλά τον Σούμπασιτς να του λέει ”όχι”, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς.

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Μπακασέτας (59’ Γιαννιώτας), Λάζαρος (59’ Φορτούνης), Μήτρογλου (77’ Πέλκας).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς, Κάλινιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments