Αθλητισμός

Κροατία-Ελλάδα 4-1: Κατάρρευση και βαριά ήττα στο ”Μάξιμιρ”

Κροατία-Ελλάδα 4-1: Κατάρρευση και βαριά ήττα στο ”Μάξιμιρ”
Κροατία-Ελλάδα 4-1: Το τραγικό λάθος του Καρνέζη άνοιξε τον ''ασκό'' του ''Αιόλου'' (Μόντριτς), που έκλεισε με το αντίστοιχο του Σταφυλίδη στο δεύτερο μέρος (Κράμαριτς), στη χειρότερη βραδιά της Εθνικής υπό τις οδηγίες του Μίκαελ Σκίμπε. Μείωσε προσωρινά στο 30ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος, οι Κάλινιτς και Πέριτς τα υπόλοιπα γκολ της Κροατίας.

Κροατία – Ελλάδα 4-1: ”Στράβωσαν” από την αρχή τα πράγματα για την -κακή απόψε- Εθνική Ομάδα, η οποία είδε τον Μόντριτς να ανοίγει το σκορ από τα έντεκα βήματα, από παράβαση που σφυρίχτηκε μετά από λάθος του Καρνέζη (13′) και στη συνέχεια οι Κάλινιτς και Πέρισιτς (19′, 34′) εκμεταλλεύτηκαν την κακή αντίδραση της ελληνικής άμυνας, με τον Κράμαριτς να… υποδέχεται με τη σειρά του το λάθος του Σταφυλίδη (49′).

Μείωσε για την Ελλάδα ο Παπασταθόπουλος στο 30ο λεπτό, αλλά η χαρά της ομάδας του Σκίμπε δεν κράτησε για πολύ, καθώς λίγα λεπτά αργότερα οι Κροάτες σημείωσαν το τρίτο τους γκολ.

Εξαιρετικά δύσκολη, έως απίθανη, θα πρέπει να θεωρείται η υπόθεση-πρόκριση για την Εθνική μας Ομάδα, η οποία θα ψάξει για το θαύμα στη ρεβάνς του ”Γ. Καραϊσκάκης”.

Το ματς

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την ομάδα με έναν ”σφιχτό” σχηματισμό, με τους Τζιόλη-Ζέκα στη θέση του αμυντικού χαφ, τον Καρνέζη στο τέρμα, τους Σωκράτη και Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τους Μανιάτη και Τζαβέλλα στις πλευρές, με τους Φορτούνη – Σταφυλίδη στα ”φτερά” και τον Μήτρογλου σε θέση φορ.

Η σθεναρή αμυντική λειτουργία και η εύρεση επικίνδυνων καταστάσεων στην επίθεση ήταν τα ζητούμενα για τον Σκίμπε, όμως η αναμέτρηση δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς.

Οι Κροάτες πίεσαν από το πρώτο λεπτό και έσφιγγαν τον κλοιό γύρω από τα ελληνικά καρέ, με τον Καρνέζη να δίνει… άθελά του τη λύση. Έπειτα από το γύρισμα του Τζαβέλλα, ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε κάκιστο κοντρόλ και ανέτρεψε τον επερχόμενο Κάλινιτς που τσίμπησε τη μπάλα. Ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, δεν λάθεψε και το 1-0 ήταν γεγονός (13′).

Προτού η Εθνική μας προλάβει να συνέλθει από το σοκ, οι γηπεδούχοι ”χτύπησαν” για δεύτερη φορά. Στο 19ο λεπτό, ο Στρνιτς έκανε κούρσα από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο αφύλαχτος Κάλινιτς (τον έχασε ο Τζαβέλλας) σκόραρε με τακουνάκι για το 2-0.

Με δύο γκολ στις ”πλάτες” της, η Ελλάδα αναγκάστηκε να ρισκάρει και να ψάξει τις ευκαιρίες της, προειδοποιώντας στο 29′, όταν Μήτρογλου και Ζέκα έκαναν δύο ανεπιτυχή γυρίσματα στην περιοχή, αλλά δεν βρέθηκε κανείς για να σκοράρει. Ένα λεπτό αργότερα, από κόρνερ του Φορτούνη, ο Παπασταθόπουλος με ”αρχοντική” κεφαλιά, έδωσε ελπίδα στην ομάδα του Σκίμπε (2-1, 30′).

Όμως, η χαρά των Ελλήνων δεν κράτησε για πολύ. Tέσσερα λεπτά μετά το γκολ του Σωκράτη, ήρθε η απάντηση από τον Πέρισιτς που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Βρσάλικο και ανενόχλητος (ακόμη ένα κενό στην ελληνική άμυνα) έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη (3-1, 34′). Μάλιστα, η ”Χρβάτσκα” θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ, αλλά ο Καρνέζης είπε δύο φορές ”όχι” στις εξ επαφής προσπάθειες των Κράμαριτς και Μόντριτς.

Εν τέλει, το τέταρτο γκολ το βρήκαν οι γηπεδούχοι, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, εκμεταλλευόμενοι ένα ακόμη παιδαριώδες λάθος της ελληνικής άμυνας. Ο Σταφυλίδης, στην προσπάθειά του να γυρίσει στον Καρνέζη, έστρωσε τη μπάλα στον Βρσάλικο, ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Κράμαριτς για το 4-1 (49′).

Στο 56′ και στο 57′ οι Κράμαριτς και Ράκιτιτς δοκίμασαν την τύχη τους, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν για άλλη μια φορά τον Καρνέζη, που έδιωξε με γροθιές. Σε αυτό το σημείο, ήρθε μια περίοδος… αφύπνισης για την Εθνική μας, που προσπάθησε να βρει ένα δέυτερο γκολ, κυρίως με τους Μήτρογλου – Παπασταθόπουλο.

Στο 60΄ ο Σούμπασιτς έδιωξε με δυσκολία το ”πονηρό”, εκτός περιοχής, σουτ του Μήτρογλου, ενώ στο 63ο λεπτό, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του φορ της Μαρσέιγ, αστοχώντας για λίγο. Ξανά ο Μήτρογλου, προσπάθησε να απειλήσει με το κεφάλι, έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Σούμπασιτς.

Στο 90ο λεπτό, ο Μήτρογλου απείλησε για τελευταία φορά την εστία των Κροατών, ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λοβρέν, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Βίντα, Μόντριτς, Κράμαριτς (81′ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (75′ Ρέμπιτς)

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46′ Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης (72′ Μπακασέτας), Τζιόλης, Σάμαρης, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments