Ελλάδα

Πήλιο: 66χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει επειδή φοβόταν πως θα νοσήσει ξανά από κορωνοϊό

Πήλιο: 66χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει επειδή φοβόταν πως θα νοσήσει ξανά από κορωνοϊό
Πήλιο: Για καλή του τύχη τον είδε γείτονας και πρόλαβε τα χειρότερα.

Σοκαρισμένο είναι το Πήλιο με την είδηση ενός 66χρονου άνδρα ο οποίος επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του, καθώς πρόσφατα νόσησε από κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.381 κρούσματα, με την Μαγνησία, στην οποία υπάγεται το Πήλιο, να συγκεντρώνει 26 από αυτά.

Η ψυχολογική κατάσταση του άνδρα ήταν τόσο επιβαρυμένη που σκέφτηκε να τερματίσει τη ζωή του πίνοντας φυτοφάρμακο. Για καλή του τύχη τον είδε ένας γείτονας, ο οποίος έσπευσε να ενημερώσει την οικογένεια του 66χρονου.

Το συμβάν καταγράφηκε σε χωριό του ορεινού όγκου του Πηλίου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της εφημερίδας Ταχυδρόμος του Βόλου, ο 66χρονος που ζει μαζί με τη σύζυγό του, τον περασμένο Ιανουάριο προσβλήθηκε από κορονοϊό.

Οι επιπλοκές που του προκάλεσε η νόσος ήταν σοβαρές. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη προκειμένου να μην διασωληνωθεί και τελικά το πέτυχαν.

Η διαδικασία της αποκατάστασής του όμως ήταν χρονοβόρα. Μετά από ενάμιση περίπου μήνα νοσηλείας σε κλινική κορονοϊού χρειάστηκε να συνεχίσει την αποθεραπεία στην Παθολογική Κλινική. Με εξαντλημένο τον οργανισμό μόλις έλαβε εξιτήριο μεταφέρθηκε σε Κέντρο Αποκατάστασης για περαιτέρω νοσηλεία.

Από την περίοδο του Πάσχα και έκτοτε επέστρεψε στο σπίτι του. Παρότι ανέκτησε δυνάμεις και η λειτουργία του οργανισμού του ομαλοποιήθηκε, ψυχολογικά δεν κατάφερε να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Οι φοβίες ότι δεν θα γίνει εντελώς καλά και ότι μπορεί να ξανακολλήσει τον ιό -καθώς ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί- του «τσάκισαν» τον ψυχικό του κόσμο.

Άσχημη η ψυχολογική κατάσταση όσων νοσούν από κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου, διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηλία Καραμέτο, είναι αρκετοί οι ασθενείς που μετά την νοσηλεία τους από κορωνοϊό παραμένουν με ασταθή ψυχολογία.

«Πρόκειται για μία ασθένεια που αφήνει πολλές φοβίες τις οποίες χρειάζεται χρόνος για να αντιμετωπίσει κάποιος που έχει νοσηλευθεί. Αν μάλιστα πρόκειται για ασθενή που δεν είχε εμπειρία από νοσοκομείο και νοσηλείες, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Για αυτό δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά άτομα επιστρέφουν στα εξωτερικά ιατρεία και ζητούν ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στο στάδιο της αποθεραπείας, προκειμένου να εμψυχωθούν», σημείωσε στο taxydromos.gr, ο γιατρός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments