Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Απόλυτα ικανοποιημένος από την επίσκεψη στις ΗΠΑ

Αλέξης Τσίπρας: Απόλυτα ικανοποιημένος από την επίσκεψη στις ΗΠΑ
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος για την επίσκεψη στις ΗΠΑ και τονίζει ότι η χώρα άλλαξε σελίδα.

«Η εποχή που η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο, συνώνυμο της χρεοκοπίας και της κακοδιαχείρισης, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως και η εποχή που οι Έλληνες πρωθυπουργοί περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για μία φωτογραφία». Αυτό δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με αφορμή την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει επίσης ότι «Το 2017 δεν είναι 2015» και τονίζει ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα.

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ λέει ότι στέφθηκε από «απόλυτη επιτυχία», με βασικό λόγο τη συμφωνία στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. «Η εξωτερική πολιτική και ιδίως η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζει κανείς μικροπολιτικά παιχνίδια» σημειώνει εξάλλου ο κ. Τσίπρας και κάνει λόγο για «αντιπολίτευση του κωνείου», που αποτελεί «αστείρευτη πηγή μαύρου χιούμορ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, απαντά: «Η κυβέρνηση έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές». Επιπλέον, κάνει άνοιγμα στους προοδευτικούς πολίτες που «αρνούνται το ρεβανσισμό της δεξιάς του κ. Μητσοτάκη», ενώ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι «μόνο μιας χρήσεως δεν είναι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments