Ελλάδα

Αιχμές Σακελλαρίου: Οι δικαστές μου δεν χειραγωγούνται

Αιχμές Σακελλαρίου: Οι δικαστές μου δεν χειραγωγούνται
Τεταμένο το κλίμα στο ΣτΕ για τα κανάλια. Αιχμηρά σχόλια από τον πρόεδρο του Συμβουλίου κατά των δύο αντιπροέδρων, που υπέβαλλαν την παραίτηση τους την περασμένη Τετάρτη.

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δύο παραιτηθέντες αντιπροέδρους έστειλε ο πρόεδρος του ΣτΕ, εξερχόμενος από το Μαξίμου, μετά το πέρας της συνάντησης εκπροσώπων των ανώτατων δικαστικών με τον πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Σακελλαρίου, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Ράμμου και της κυρίας Σακελλαροπούλου, είπε πως η Δικαιοσύνη δεν επηρεάζεται από πολιτικές χειραγωγήσεις.

”Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων”, τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: ‘Προσπαθούμε να επιτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον σε ένα κλιμα ενότητας και ηρεμίας”. 

Αναφορικά με τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ παρατήρησε ότι ”όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας και ηρεμίας, το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν κακή υπηρεσία και βλάπτουν τη δικαιοσύνη σε μία καίριας σημασίας περίοδο”.

Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να αναβάλει ”λόγω κλίματος” τη διάσκεψη του δικαστηρίου -στην οποία θα συζητούνταν οι αγωγές για τις τηλεοπτικές άδειες- υπογράμμισε: ”Έχω μια ευθύνη, να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονές της διασκέψεως”. 

Ερωτηθείς πότε θα συγκαλέσει τη διάσκεψη του ΣτΕ για το διαγωνισμό, απάντησε ότι δεν θα κάνει προαναγγελία και πρόσθεσε ότι το εν λόγω ζήτημα είναι μια σοβαρή υπόθεση, αλλά όχι η «μόνη σοβαρή υπόθεση» που διαχειρίζεται το δικαστήριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments