Αθλητισμός

«Κατσάδα» Σφαιρόπολου σε ξένο άσο: «Δεν κάνεις τίποτα από όσα λέω»

«Κατσάδα» Σφαιρόπολου σε ξένο άσο: «Δεν κάνεις τίποτα από όσα λέω»
Ποιος τα άκουσε από τον κόουτς του Ολυμπιακού και γιατί.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΣΕΦ, ωστόσο ο Τζαμέλ ΜακΛίν δεν τα πήγε πολύ καλά και εκνεύρισε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος τον… έκραξε ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η βραδιά ξεκίνησε άσχημα για τον Αμερικανό για εξωαγωνιστικό λόγο. Συγκεκριμένα, στις αρχές της πρώτης περιόδου σφυρίχτηκε φάουλ κατά του Ολυμπιακού, το οποίο χρεώθηκε στον Τόμπσον, ωστόσο στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι το έκανε ο Μιλουτίνοφ, κάτι που αν συνέβαινε θα ήταν το δεύτερο του Σέρβου.

Βλέποντας τον Μιλουτίνοφ να κάνει το δεύτερο φάουλ του (τουλάχιστον έτσι νόμιζε), ο ΜακΛίν θεώρησε δεδομένο ότι θα περάσει στο παρκέ και από συνήθεια έβγαλε τη φόρμα του για να μπει στο παιχνίδι. Ο Σφαιρόπουλος τον… αγριοκοίταξε και του έκανε νεύμα ότι πρέπει να περιμένει την εντολή του, με τον Αμερικανό να ζητά συγγνώμη.

Όταν αργότερα ο ΜακΛίν πάτησε όντως παρκέ, εκνεύρισε τον Σφαιρόπουλο και με την αγωνιστική του συμπεριφορά. Αρχικά, ενήργησε λανθασμένα σε δυο περιπτώσεις κι έχασε δυο εύκολες επιθέσεις. Ως αποτέλεσμα, ο Έλληνας τεχνικός κάλεσε τάιμ άουτ και ουσιαστικά το χαράμισε στον Αμερικανό λέγοντάς χαρακτηριστικά «Δεν κάνεις τίποτα από όσα σου λέω»!

Ο ΜακΛίν παρέμεινε στο παιχνίδι, όμως στη συνέχεια είχε κακές επιδόσεις στην άμυνα. Στη δεύτερη περίοδο Ο Σφαιρόπουλος πήρε ξανά τάιμ άουτ, απευθύνθηκε ξανά στον Αμερικανό φωνάζοντάς του «Παίξε άμυνα!» και τον… πάρκαρε στον πάγκο μέχρι τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο ΜακΛίν ξαναμπήκε στα μέσα της τρίτης περιόδου ήταν σαφώς βελτιωμένος και μάλιστα απέσπασε «μπράβο» και χειροκρότημα από τον προπονητή του, κυρίως για 1-2 ενέργειές του στην επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, τα παράπονα του Έλληνα τεχνικού για την άμυνα του Αμερικανού σέντερ συνέχισαν να υφίστανται. Γι΄ αυτό και κάθε φορά που έβρισκε την ευκαιρία, του έκανε… μαθήματα για το πώς να ενεργεί στο αμυντικό κομμάτι και να μην γίνεται εύκολη λεία για τους αντιπάλους.

Συνολικά, ο ΜακΛίν έπαιξε για 11:02 μετρώντας 6 πόντους με 2/5 δίποντα και 2/2 βολές. Παράλληλα, μάζεψε 2 ριμπάουντ (ένα αμυντικό κι ένα επιθετικό), ενώ έκανε ένα λάθος και 4 φάουλ, σε μια εμφάνιση που κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τον προπονητή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments