Ελλάδα

Δολοφονία Δώρας: Αυτό είναι το άλλοθι του πατέρα της – Τι κατέθεσε ο συνήγορός του

Δολοφονία Δώρας: Αυτό είναι το άλλοθι του πατέρα της – Τι κατέθεσε ο συνήγορός του
Ο δικηγόρος του Κώστα Ζέμπερη, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και κατέθεσε νέα στοιχεία στη ΓΑΔΑ για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα της Δευτέρας ο συνήγορος του πατέρα της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, της άτυχης εφοριακού που δολοφονήθηκε στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του Κώστα Ζέμπερη, κατέθεσε νέα στοιχεία για την υπόθεση και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ αρχικά είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι επρόκειτο να έρθει ο ίδιος ο πατέρας της δολοφονηθείσας, προκειμένου να δώσει νέα κατάθεση.

Σύμφωνα με τον Απ. Λύτρα, ο Κ. Ζέμπερης δήλωσε ότι ο πατέρας της εφοριακού βρέθηκε με το ταξί του έξω από το Β’ νεκροταφείο αλλά 1,5 με δύο ώρες μετά το φονικό. Τόνισε δε ότι στο ταξί του, υπήρχε μηχάνημα τηλεματικής που έχει καταγράψει αναλυτικά πού βρισκόταν το όχημα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (18.10.2017).

Ο κ. Λύτρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο πελάτης του ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν είπε ψέματα. Από τραγική σύμπτωση, όπως ανέφερε, ο πατέρας όντως πέρασε από το νεκροταφείο, όχι όμως την ώρα του εγκλήματος, αλλά οκτώ ώρες αργότερα. 

«Ο πατέρας είπε πράγματι την αλήθεια» τόνισε, λέγοντας ότι, εξαιτίας της σύγχυσής του για τον άδικο χαμό της κόρης του, έκανε λάθος αναφορικά με τις ώρες που βρέθηκε στην περιοχή του νεκροταφείου. Όπως είπε, στις 17:15 (ώρα κατά την οποία υπολογίζεται ότι έγινε το έγκλημα), ο πατέρας βρισκόταν με το ταξί του στην περιοχή του Ζωγράφου. «Και να ήθελε, δεν μπορούσε να βρίσκεται στο νεκροταφείο την ώρα του εγκλήματος» προσέθεσε επίσης, λέγοντας ότι το ταξί φαίνεται πώς βρίσκεται στις 20:56 στην οδό Τραλλέων και Ηρακλείου.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον πατέρα» επέμεινε, λέγοντας ότι όλα τα στοιχεία με τις κινήσεις του ταξί που οδηγούσε ο κ. Ζέμπερης, είναι καταγεγραμμένα στο GPS.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους γιατί υπάρχει απόκλιση στην ώρα που κατέθεσε ο πατέρας στους αστυνομικούς ότι βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος, ο κ. Λύτρας απάντησε, αποδίδοντας την κατάσταση ψυχικής σύγχυσης στον πατέρα της αδικοχαμένης Δώρας: «Όλα αυτά τα υπονοούμενα που έχουν ειπωθεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι όλες οι ώρες καταγεγραμμένες επακριβώς στο μηχάνημα της τηλεματικής».

Υπενθυμίζεται ότι η Δώρα Ζέμπερη δολοφονήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης με 14 μαχαιριές, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνου, που πραγματοποίησε την νεκροτομή, ο δράστης είχε πάθος και συνάμα μίσος για τη Δώρα Ζέμπερη.

Όπως διαπίστωσε, η 32χρονη εφοριακός φέρει τουλάχιστον 14 μαχαιριές στην πλάτη, το θώρακα, την κοιλιακή χώρα, το πρόσωπο και το χέρι.

Φύλλο και φτερό το ταξί για DNA

Την ίδια ώρα οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, «σκανάρουν» το ταξί του Κωνσταντίνου Ζέμπερη, ελέγχουν κινητά και επικοινωνίες και ξεκινούν δεύτερο κύκλο καταθέσεων, προκειμένου να εξιχνιάσουν το στυγερό έγκλημα. 

Η αναφορά του πατέρα στην κατάθεσή του, ότι περίπου δύο ώρες μετά το έγκλημα πέρασε από το σημείο και μάλιστα επιβίβασε στο ταξί του έναν νεαρό άνδρα που ήταν αναστατωμένος και εκτός εαυτού, αποτέλεσε το δεύτερο σημείο στο οποίο επικεντρώθηκαν οι αστυνομικοί στην κατάθεση του.

Για τον λόγο αυτό, θα περάσει από το μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ το συγκεκριμένο όχημα έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει DNA ή αποτυπώματα που να «κουμπώνουν» σε αυτά που βρέθηκαν στο χώρο του εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης: Δώρα Ζέμπερη: Συμπληρωματική κατάθεση στη ΓΑΔΑ από τον πατέρα της άτυχης εφοριακού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments