Ελλάδα

ΔΕΣΦΑ: 12μηνη μίσθωση της νέας δεξαμενής LNG

ΔΕΣΦΑ: 12μηνη μίσθωση της νέας δεξαμενής LNG

Πηγή Φωτογραφίας: Downstream, Adriatic

ΔΕΣΦΑ: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, ώστε να είναι πανέτοιμη σε ενδεχόμενο διακοπής της προμήθειας αερίου από τη Ρωσία

Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας, ώστε να είναι πανέτοιμη σε ενδεχόμενο διακοπής της προμήθειας αερίου από τη Ρωσία, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε η ΡΑΕ

Παράλληλα συμφωνήθηκε ο ΔΕΣΦΑ να προχωρήσει στην κατακύρωση του διαγωνισμού για τη μίσθωση μίας πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης LNG (FSU) για διάστημα 12 μηνών, με σκοπό την ασφάλεια εφοδιασμού.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ συνεδρίασε στις 10 Μαΐου 2022, και κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης των προσφορών που ελήφθησαν στο πλαίσιο του ανωτέρω διαγωνισμού που διενεργήθηκε μέσω του διαμεσολαβητή “SSY Gas” για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ, προτίθεται να αναθέσει τη σχετική σύμβαση μίσθωσης στην εταιρεία που υπέβαλε, σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του διαγωνισμού και του πλαισίου που τέθηκε από το Ρυθμιστή, την πλέον ανταγωνιστική και συμβατή με της προδιαγραφές του διαγωνισμού προσφορά.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η εν λόγω εταιρεία είναι η GasLog. Η προσθήκη του FSU θα αναβαθμίσει σημαντικά την αποθηκευτική δυναμικότητα του Τερματικού Σταθμού της Ρεβυθούσας, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευελιξία της περιφερειακής αλυσίδας εφοδιασμού με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και συνολικά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

“Η Τήλος το ελληνικό νησί με το μεγαλύτερο ποσοστό ανακύκλωσης στον κόσμο”

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, επισκέφθηκαν το νησί της Τήλου για να συμμετάσχουν στην παρουσίαση του προγράμματος Just Go Zero Tilos, που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον Δήμο Τήλου, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου και την εταιρεία Polygreen, ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο με εντυπωσιακά έως τώρα αποτελέσματα. Οι βασικοί στόχοι του έργου είναι η μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης και της ανάκτησης υλικών και η απαλλαγή του νησιού από την ανάγκη ταφής αποβλήτων με την οριστική διακοπή λειτουργίας του χώρου υγειονομικής ταφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments