Πολιτισμός

Μαντάμ Σουσού: Το www.pagenews.gr στην πρεμιέρα που αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός του Φθινοπώρου (pics)

Μαντάμ Σουσού: Το www.pagenews.gr στην πρεμιέρα που αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός του Φθινοπώρου (pics)
Το www.pagenews.gr βρέθηκε στη λαμπερή πρεμιέρα της παράστασης "Μαντάμ Σουσού" στο θέατρο Παλλάς.

Στη λαμπερή πρεμιέρα της «Μαντάμ Σουσού» στο θέατρο Παλλάς βρέθηκε το www.pagenews.gr. Είναι περιττό να σάς πούμε πως "παρέλασε" όλη η κοσμική Αθήνα, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι. Ήταν άλλωστε σε όλους γνωστό πως άπαντες περίμεναν να δουν την παράσταση, να τη σχολιάσουν και να απολαύσουν ο ένας την παρέα του άλλου.

Γράφει η Έπη Τρίμη 

Μεταξύ πολλών ξεχωρίσαμε τον Ηλία Ψινάκη, το Λάκη Γαβαλά, Έλλη Στάη, Δέσποινα Βανδή , Άλκηστις Πρωτοψάλτη , Δήμητρα Γαλάνη, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Παπανδρέου, Τόλη Βοσκόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Ρίκα Διαλυνά, Ελεονώρα Μέλετη, Μαρία Μπεκατώρου, Άρτεμις Ματαφιά, Γιώργος Γαλίτης, Δημήτρης Πιατάς, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιάννης Παπαμιχαήλ, Μίμης Πλέσσας, Λουκίλα Καρρέρ, Μαρίνα Σάττι, Αθηνά Οικονομάκου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Έλενα Ντάβλα, Θοδωρής Αθερίδης, Χριστίνα Παππά, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δήμητρα Σιγάλα, Ζέτα Δούκα, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Βάλαρης, Δημήτρης Αρβανίτης, Κοραλία Καράντη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Φάνης Σινοδινός, Γιώργος Κοψιδάς, Μέμος Μπεγνής, Χριστίνα Παππά, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μανώλης Μητσιάς, Μιχάλης Ρέππας, Ευγενία Δημητροπούλου, Βάσω Λασκαράκη, Βίκυ Κουλιανού, Έλενα Ακρίτα κ.λπ..

 

Υπόθεση: Η φαντασιόπληκτη μαντάμ Σουσού (Δήμητρα Παπαδοπούλου) πιστεύει πως έχει αριστοκρατική καταγωγή και παριστάνει την ξεπεσμένη μεγαλοαστή στους γείτονες της φτωχής συνοικίας όπου ζει. Ο άντρας της (Κώστας Κόκλας), παρ’ όλο το χλευασμό των γειτόνων του, δεν θέλει να της χαλάει το χατίρι και συμφωνεί πάντα μαζί της. Ένας απατεώνας (Άλκης Κούρκουλος) πληροφορείται πως η γυναίκα κληρονόμησε εξ Αμερικής μια μεγάλη περιουσία. Καταστρώνει ένα σχέδιο για να της φάει τα χρήματα.

Την ξελογιάζει κι εκείνη τον ακολουθεί, εγκαταλείποντας τον άντρα της. Εγκαθίστανται στο Κολωνάκι και ξοδεύουν τα χρήματά της επιδεικτικά, μέχρι που ο απατεώνας εξαφανίζεται με όσα χρήματα έχουν απομείνει. Η μαντάμ Σουσού θα επιστρέψει με καμένα φτερά στη λαϊκή γειτονιά και στον καλόκαρδο άντρα της που εξακολουθεί να την αγαπά.

Κριτική: Η δημοφιλής κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, Μαντάμ Σουσού αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του Παλλάς για τη σεζόν 2017-2018 σε παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα και η απόδοση κειμένου της Δήμητρας Παπαδόπουλου σε μια υπερπαραγωγή γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και πολλή μουσική.

Η εν λόγω παράσταση, έχει πολύ κέφι και ζωντάνια και καταχειροκροτήθηκε τόσο για τα υπέροχα κουστούμια και σκηνικά, όσο και για το τραγούδι που γράφτηκε για την παράσταση από τη Μαρία Ρίζου. Πραγματικά όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, μηδενός εξαιρουμένου.

Ωστόσο- ίσως επειδή άθελα μου έκανα τη σύγκριση με την Άννα Παναγιωτοπούλου- έχω την αίσθηση πως η Δήμητρα Παπαδοπούλου ήταν ένα σκαλοπάτι πιο κάτω, αν και εξαιρετική ως ερμηνεία στο ρόλο τους Σουσούς. Ο δε Κόκλας πραγματικά απέδωσε το ρόλο εκπληκτικά, καθότι ο ρόλος του πήγαινε γάντι. Τέλος ο Άλκης Κούρκουλος λόγω του ρόλου του ήταν κάπως πιο γλυκανάλατος, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες του χαρακτήρα.

Οι δευτερεύοντες ρόλοι έδεναν εξαιρετικά (άλλωστε αποτελούνται από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών). Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τη Μαντάμ Σουσού καθότι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!

Μετά την πρεμιέρα ακολούθησε πάρτι με κρασί, πρωτότυπα cocktails και finger food στο φιλότεχνο Zonar’s.

Διαβάστε επίσης: Υποδεχόμαστε τη Μαντάμ Σουσού στο θέατρο Παλλάς (pics&vids)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments