Ελλάδα

Τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια (vid)

Τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια (vid)
Η Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κατέγραψε σε βίντεό το τουρκικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε υπερπτήσεις το πρωί της Παρασκευής πάνω από την περιοχή των Ιμίων.

Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε στην περιοχή των Ιμίων κάνοντας υπερπτήσεις πάνω από την ελληνική βραχονησίδα, όπως, κατέγραψε η κάμερα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η ομάδα διάσωσης βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των μεταναστών που βρέθηκαν στο νερό όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο βρίσκονταν βυθίστηκε στην περιοχή της Καλολίμνου.

Η Τουρκία προχώρησε μέσα σε λίγες ώρες σε δύο προκλήσεις στα Ιμια.

Η πρώτη υπέρπτηση έγινε στις 07:59 το πρωί της Παρασκευής και η δεύτερη στις 09:41.

Στην πρώτη περίπτωση ένα τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο AB-412 πραγματοποίησε υπέρπτηση στα 30 μέτρα πάνω από τα Ιμια, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών.

Στην δεύτερη περίπτωση ένα ελικόπτερο τύπου Augusta Bell τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε υπερπτήση στα 260 μέτρα πάνω από τα Ιμια και στη συνέχει εξήλθε του FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις δύο τα ξημερώματα της Παρασκευής ένα ελληνικό Super Puma ξεκίνησε πτήσεις πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες για τη διάσωση των προσφύγων.

Το πρωί της Παρασκευής, η Άγκυρα ξεκίνησε παράλληλη επιχείρηση διάσωσης κοντά στο σημείο που έκαναν έρευνες τα ελληνικά μέσα και γύρω στις 7 το πρωί απέστειλε δύο μαχητικά τύπου F-16 τα οποία παρενόχλησαν το ελληνικό Super Puma.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments