Lifestyle

Σκάνδαλα στην Αμερική: Στον δρόμο που… χάραξαν οι Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και Κέβιν Σπέισι

Σκάνδαλα στην Αμερική: Στον δρόμο που… χάραξαν οι Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και Κέβιν Σπέισι
Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, Κέβιν Σπέισι και... πολλοί άλλοι. Τα στόματα άνοιξαν και το pagenews.gr μετράει τα σεξουαλικά σκάνδαλα που προκύπτουν μέρα με τη μέρα στην Αμερική.

Το σκάνδαλο Γουάινσταϊν εξακολουθεί να απασχολεί τις ΗΠΑ. Μάλιστα, το συνδικάτο των παραγωγών του Χόλιγουντ αποφάσισε να τον αποκλείσει ισόβια μετά τις κατηγορίες για την σεξουαλική παρενόχληση σε δεκάδες γυναίκες εδώ και πολλά χρόνια.

Τις τελευταίες ώρες “έσκασε” και το θέμα του Κέβιν Σπέισι, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον ηθοποιό Άντονι Ραπ πως όταν ο τελευταίος ήταν μόλις 14 ετών, έπεσε θύμα του Σπέισι, που ήταν 26.

Με αφορμή όλα αυτά, στην Αμερική τα… στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Όσες και όσοι έπεσαν θύματα επιθέσεων άρχισαν να… κελαηδάνε και να τα βγάζουν όλα στη φόρα. Το pagenews.gr καταγράφει ορισμένα από τα πιο γνωστά ονόματα τα οποία κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση.

Ρομάν Πολάνσκι

Ο γνωστός σκηνοθέτης, Ρομάν Πολάνσκι, είχε απασχολήσει και είχε καταδικαστεί για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις κατά το παρελθόν. Ο βιασμός της 13χρονης Σαμάνθα Γκάιμερ το 1977, ο βιασμός της Ρενάτε Λάνγκερ το 1972 όταν εκείνη ήταν μόλις 15 ετών, η Ρόμπιν που δεν ανήκει στο χώρο της ψυχαγωγίας η οποία δήλωσε πως κακοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη το 1973 που ήταν στην ηλικία των 16 και τέλος η Σάρλοτ Λιούις που αποκάλυψε το βιασμό της από τον Ρομάν όταν ήταν 16 χρονών.

Το χειρότερο; Τα όσα δήλωσε η Μαριάν Μπάρνταρντ στη “The Sun”, η οποία αποκάλυψε πως ο σκηνοθέτης την κακοποίησε όταν ήταν 10 ετών, σε μια παραλία της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο βιασμός έγινε κατά τη διάρκεια φωτογράφησης.

Τζέιμς Τόμπακ

Στις 22 Οκτωβρίου ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Τζέιμς Τόμπακ, κατηγορήθηκε από 38 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση, από τη δεκαετία του ’80 και έπειτα. Σύμφωνα με το αποκαλυπτήριο άρθρο της LA Times, τα 31 από τα 38 θύματα, ηθοποιοί κυρίως, κατήγγειλαν τον 72χρονο για πολύ άσεμνες συμπεριφορές σε οντισιόν και συναντήσεις.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στις γυναίκες είναι και η ηθοποιός Starr Rinaldi, που αποκάλυψε ότι είχε παρενοχληθεί από τον σκηνοθέτη πριν 15 χρόνια στο Central Park: «Ήθελε πάντα να του διαβάζω σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή στο διαμέρισμά του» ανάφερε η Rinaldi, συμπληρώνοντας πως την ρωτούσε πόσο σοβαρά έχει πάρει την τέχνη της.

«Το απαίσιο πράγμα είναι πως όποιον δρόμο κι αν επέλεγες, να κοιμηθείς μαζί του ή να φύγεις, ήσουν καταδικασμένη. Είχες βιαστεί».

Όλιβερ Στόουν

Ο πασίγνωστος σκηνοθέτης, Όλιβερ Στόουν, ήταν από τους υπερασπιστές του Γουάινσταϊν, όταν βγήκαν στη… φόρα τα σκάνδαλα. Ωστόσο, η Κάρι Στίβενς, ηθοποιός και μοντέλο, αποκάλυψε πως ο Όλιβερ Στόουν την έχει παρενοχλήσει, με τον τελευταίο να μην απαντάει.

Η Στίβενς υποστηρίζει ότι της είχε πιάσει το στήθος με άσεμνο τρόπο σε ένα πάρτι που είχαν βρεθεί. Μετά την Carrie και η Patricia Arquette (Medium, Boyhood) μοιράστηκε την εμπειρία της με τον Στόουν στο Twitter.

Έγραψε πως της είχε στείλει λουλούδια χωρίς λόγο και ύστερα της δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα επειδή είχε φέρει το αγόρι της σε μία προβολή της ταινίας “Natural Born Killers”.

Μπεν Άφλεκ

Ο Άφλεκ έχει καταδικάσει τον μέντορα και φίλο του Γουάινσταϊν. Λίγο μετά την καταδίκη όμως, ήρθε στη δημοσιότητα, ένα -όχι τόσο ευχάριστο- video από το παρελθόν στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Μπεν Άφλεκ.

Ο ηθοποιός αγκαλιάζει, παρενοχλεί και σχεδόν επιτίθεται ερωτικά στη συνάδελφο του, Χίλαρι Μπάρτον του “One Tree Hill” στη διάρκεια της εκπομπής TRL του MTV.

Σε ένα άλλο βίντεο, ο Άφλεκ αγκαλιάζει την Καναδή δημοσιογράφο Anne-Marie Losique, αγγίζει το στήθος της και τη ρωτάει γιατί δεν δείχνει λίγο περισσότερο -όπως η ίδια συνηθίζει.

 

Ρόι Πράις

Ο πρώην πρόεδρος των Amazon Studios παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες λόγω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση. Η Isa Hackett, παραγωγός της σειράς The Man in the High Castle, αποκάλυψε πως ο Πράις την έχει πιέσει για ερωτική συνεύρεση και έπειτα έκανε μερικά πολύ πρόστυχα σχόλια.

Άντυ Σικνόρ

Ο δημιουργός του “Honest Trailers” και της σελίδας “Screen Junkies”, Άντυ Σικνόρ, απολύθηκε από την Defy Media λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς». Περίπου πέντε γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση και η μία από αυτές, η April Dawn, δήλωσε πως ο Σικνόρ προσπάθησε να της επιτεθεί.

Βαλ Κίλμερ

Ο ηθοποιός του Batmanδεν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση αλλά για σωματική με το υποφαινόμενο θύμα να είναι η Caitlin O’ Heaney (Tales of the Gold Monkey).

Η O’ Heaney υποστηρίζει πως ο Κίλμερ τη γροθοκόπησε κατά τη διάρκεια μιας οντισιόν για την ταινία “The Doors” του Όλιβερ Στόουν. Οι δύο τους πρόβαραν μία συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας στην οποία υπήρχε μία ένταση, αλλά δεν περιελάμβανε σωματική βία. Ο Κίλμερ την έριξε στο έδαφος.

«Όταν ο Βαλ Κίλμερ με σήκωσε και με πέταξε στο πάτωμα, ο Στόουν απλά κάθονταν και γελούσε». Έπειτα, η Caitlin συμπλήρωσε μία αναφορά στην αστυνομία και έλαβε το ποσό των 24.500 δολαρίων. Γεγονός που τώρα, σύμφωνα με την ίδια, μετανιώνει.

Μαρκ Χάλπεριν

Ο γνωστός δημοσιογράφος βρίσκεται αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, οι οποίες αφορούν την περίοδο που ο ίδιος βρέθηκε σε ισχυρή θέση στο ABC News, σύμφωνα με τις πέντε γυναίκες οι οποίες βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν.

«Εκείνη την περίοδο όντως επιχείρησα να συνάψω σχέσεις με συνεργάτιδές μου, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών νεότερών μου. Τώρα καταλαβαίνω πως η συμπεριφορά μου ήταν ακατάλληλη και προκάλεσε πόνο. Για το λόγο αυτό λυπάμαι πολύ και ζητώ συγγνώμη. Υπό αυτές τις συνθήκες αποφάσισα να απομακρυνθώ λίγο από την καθημερινή μου εργασία και να χειριστώ σωστά την υπόθεση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments