Πολιτική

Εκλογές στην Κεντροαριστερά: H Φώφη Γεννηματά προηγείται με 60% – Δείτε live τα αποτελέσματα των εκλογών

Εκλογές στην Κεντροαριστερά: H Φώφη Γεννηματά προηγείται με 60% – Δείτε live τα αποτελέσματα των εκλογών
Σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, με ενσωματωμένο το 20% των εκλογικών τμημάτων, η Φώφη Γεννηματά προηγείται με τη διαφορά είναι 60% έναντι 40% του Νίκου Ανδρουλάκη. Περί τις 160.000 πολίτες συμμετείχαν μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στον β' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με υποψήφιους τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, με ενσωματωμένο το 20% των εκλογικών τμημάτων, η Φώφη Γεννηματά προηγείται με τη διαφορά είναι 60% έναντι 40% του Νίκου Ανδρουλάκη. «Μπορούμε να πούμε ότι νικήτρια είναι η Φώφη Γεννηματά» είπε ακόμη ο κ. Αλιβιζάτος.

Στο 25,54% (39.758 ψηφοφόροι) 39,9% για τον Ν. Ανδρουλάκη και 60,1% για την Φώφη Γεννηματά.

Δείτε live τα αποτελέσματα των εκλογών εδώ

Ικανοποίηση προκαλεί  οι προσέλευση περίπου 160.000 ψηφοφόρων, στον β’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Νίκο Αλιβιζάτο να δηλώνει ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε παρά τη βροχή.

Ανέφερε ότι υπάρχει μια πτώση 26% στη προσέλευση των ψηφοφόρων σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Είπε ακόμη ότι η προσέλευση ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα των 150.000 ψηφοφόρων και ότι βαδίζουμε στις 160.000. Οσον αφορά στα αποτελέσματα είπε ότι στις 21:00 με 21:10 θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα. 

Στο εκλογικό κέντρο στο Καματερό, όπου πήγε με την οικογένειά της, ψήφισε η Φώφη Γεννηματά.

«Οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες αποφασίζουν για την μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε. Μαζι πετύχαμε. Μαζι τώρα για τη νίκη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην ιδιαίτερή του πατρίδα στο Ηράκλειο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές.

Στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στην ενότητα και την ανανέωση της δημοκρατικής παράταξης.

Σταύρος Θεοδωράκης: Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει

Με μήνυμα του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: 

"Ψήφισα στο Χαλάνδρι. Έσφιξα χέρια φίλων εθελοντών που εγγυώνται και αυτή την Κυριακή την διαδικασία. Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει. Η κοινωνία δεν θέλει άλλο ένα κόμμα. Θέλει τολμηρές προτάσεις χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Θέλει να αλλάξουμε εποχή".

Γιώργος Καμίνης για Κεντροαριστέρα : Συγχαρητήρια για την υψηλή συμμετοχή

Ο δήμαρχος Αθήνας και υποψήφιος στον α’ γύρο για επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης, ευχήθηκε συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, μόλις έκλεισαν οι κάλπες, το βράδυ της Κυριακής.

Ο κύριος Καμίνης στάθηκε στην υψηλή συμμετοχή και στον β’ γύρο των εκλογών, που σύμφωνα με τα στοιχεία έφτασε τις 160.000, και έγραψε στο μήνυμά του: «Φώφη και Νίκο, συγχαρητήρια για την υψηλή συμμετοχή. Συνεχίζουμε όλοι μαζί».

Στις κάλπες προσήλθε και ο Κώστας Σημίτης

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε στείλει μήνυμα ενότητας τονίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεντρο-αριστερής παράταξης, που συνενώνει διάφορες τάσεις και ομάδες σε μια κοινή πορεία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχεια. Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Η παραδοσιακή άποψη πως "οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν" δεν πρέπει να ισχύσει.

Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας : Όλοι μαζί».

Γιάννης Μανιάτης: Θα κερδίσουμε και την συντήρηση και τον λαϊκισμό

«Σήμερα ολοκληρώνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα για την ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη. Με τη Νέα Γενιά σε ρόλο Πρωταγωνιστή θα ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό της χώρας και θα καθορίσουμε πρωταγωνιστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Την Δευτέρα όλοι μαζί παρόντες , ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε τον Λαϊκισμό και την Συντήρηση στις επόμενες εκλογές».

Τελικά αποτελέσματα στο εξωτερικό

Βρυξέλλες

Ψήφισαν: 150

Ν. Ανδρουλάκης: 89Φ. Γεννηματά: 54ΛΕΥΚΑ: 6ΑΚΥΡΟ:1

Στουτγάρδη

Γεννηματά: 71Ανδρουλάκης: 41Ακυρα-Λευκά: 1

Μόναχο

Γεννηματά: 71Ανδρουλάκης: 32Λευκά ακυρα: 1

Οφενμπαχ

Γεννηματά: 64Ανδρουλάκης: 13Λευκά άκυρα: 1

Κολωνία

Γεννηματά: 37Ανδρουλάκης: 10Ακυρα Λευκά: 1

Βερολίνο

Γεννηματά: 45Ανδρουλάκης: 15Λευκά άκυρα: 1

Ντίσελντορφ

Γεννηματά: 20Ανδρουλάκης: 26Λευκά -Αυκρα:1

Βούπερταλ

Γεννηματά: 28Ανδρουλάκης: 18

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments