Αθλητισμός

Ιταλία: Η μέρα που τη βρήκε σε κατάθλιψη (pics)

Ιταλία: Η μέρα που τη βρήκε σε κατάθλιψη (pics)
Το Μουντιάλ της Ρωσίας θα έχει μια μεγάλη απούσα. Τα βράδια του καλοκαιριού δεν θα είναι ίδια όπως σε προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα. Η Ιταλία θα μας λείψει. Και θα μας λείψει πολύ... Δείτε τι αναφέρει ο Τύπος της χώρας για τη χθεσινή αποτυχία και τι αλλάζει από εδώ και στο εξής στη "Σκουάντρα Ατζούρα".

Είναι μια παγκόσμια δύναμη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με καλό ποδόσφαιρο ή “κατενάτσιο”, η Ιταλία ήταν πάντα εκεί. Πάντα στις μεγάλες διοργανώσεις και πάντα πρωταγωνίστρια. Στην τροπαιοθήκη της στέκουν περήφανα τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα.

Η τελευταία φορά που δεν αγωνίστηκε σε Μουντιάλ ήταν το πολύ μακρινό 1958. Τι σύμπτωση: τότε το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε διεξαχθεί στη Σουηδία. Τώρα η Σουηδία είναι η χώρα που φέρνει τους Ιταλούς σε… κατάθλιψη, μετά το χθεσινοβραδινό 0-0 στο Μιλάνο, που σε συνδυασμό με το 1-0 της Στοκχόλμης έφερε τη Σκουάντρα Ατζούρα εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ναι, είτε τη λατρεύεις, είτε τη μισείς, είτε σ’ αρέσει εκείνο το – πολλές φορές – αναχρονιστικό ποδόσφαιρο, είτε όχι, η Ιταλία θα είναι η μεγαλύτερη απώλεια από τα γήπεδα της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Από το ντύσιμό τους, μέχρι το πάθος που βγάζουν όταν τραγουδούν τον Εθνικό τους ύμνο, οι Ιταλοί ήταν, είναι και θα είναι μια κατηγορία μόνοι τους.

Ο αποκλεισμός από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μετατρέπει την 14η Νοεμβρίου 2017 ως τη μέρα που μια ολόκληρη χώρα ξύπνησε βυθισμένη στην κατάθλιψη. Από το Μιλάνο μέχρι τη Σικελία κι από το Τορίνο μέχρι το Παλέρμο, ολόκληρη η Ιταλία θα συζητάει σήμερα – και για πολλές μέρες ακόμα – για τον αποκλεισμό. Και θα κλαίει γι’ αυτόν. Και θα βρίζει γι’ αυτόν. Και θα ζητάει… τιμωρίες γι’ αυτόν. Όπως κάνουν σήμερα οι μεγάλες εφημερίδες της χώρας.

ΤΕΛΟΣ. Η Ιταλία χωρίς Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια“, είναι ο τίτλος της “Gazzetta dello Sport”. Ένας τίτλος που συνοδεύεται από τον συγκλονιστικό Τζίτζι Μπουφόν, που σταματά την καριέρα του στην εθνική ομάδα με μια τεράστια αποτυχία.

Με πιο βαριές κουβέντες υποδέχτηκε τον αποκλεισμό η Corriere dello Sport”. “ΕΞΩ ΟΛΟΙ. Η Ιταλία μετά από 60 χρόνια δεν πάει Μουντιάλ., δάκρυα για τους ατζούρι. Μπουφόν: “Συγχωρέστε μας”. Φεύγει ο Βεντούρα αλλά δεν πρέπει να είναι ο μόνος“.

Η “Tuttosport” έχει τίτλο “ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ” και συμπληρώνει μεταξύ άλλων στο πρωτοσέλιδό της: “Η ντροπή δεν περιλαμβάνει μόνο τον Βεντούρα που δεν θα είναι πια ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά όλο το σχέδιο. Ο δακρυσμένος Μπουφόν ανακοίνωσε το αντίο στην εθνική ομάδα“.

Όσο για την εφημερίδα “La Stampa”, αυτή γράφει: “Μία πτώση που δεν είχαμε δει σχεδόν ποτέ. Η Ιταλία γυρίζει πίσω 60 χρόνια. Αυτός ο αποκλεισμός είναι μεταξύ των χειρότερων αποτελεσμάτων της εθνικής μας ομάδας. Μοναδική παρηγοριά το γεγονός πως αν πηγαίναμε στο Μουντιάλ θα αποτυγχάναμε“.

Και τώρα τι;

Θα πάρει καιρό στην Ιταλία για να ξεπεράσει το σοκ. Πιστέψτε μας, αυτό που έπαθαν ξεφεύγει από τα στενά όρια του ποδοσφαίρου. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, η χώρα στην οποία το ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύει περίπου ότι η θρησκεία, είναι η Βραζιλία. Η “Βραζιλία της Ευρώπης” είναι η Ιταλία.

Για την “Σκουάντρα Ατζούρα” είναι το τέλος μιας εποχής. Μιας εποχής που ό,τι κι αν γινόταν, όσα προβλήματα κι αν αντιμετώπιζαν, είτε στο εγχώριο πρωτάθλημα, είτε με τις ομάδες τους στην Ευρώπη, η Εθνική τους ήταν πάντα εκεί. Να φέρνει επιτυχίες και να κάνει περήφανο έναν ολόκληρο λαό. Αυτός ο λαός από χθες το βράδυ νιώθει ντροπιασμένος.

Η επόμενη μέρα έχει για αρχή το τέλος από την Εθνική Ιταλίας τεσσάρων σπουδαίων παικτών, που έγραψαν ιστορία φορώντας τη φανέλα της: του μύθου Τζίτζι Μπουφόν, του μεγάλου Πάολο Ντε Ρόσι, του Κιελίνι, του Μπαρτσάλι. Ίσως να ακολουθήσουν κι άλλοι. Ο προπονητής, Βεντούρα, δεν θα μείνει στη θέση του. Είχε… φύγει πριν τελειώσει το χθεσινό παιχνίδι. Τον “είχαν” φύγει για την ακρίβεια.

Η παλιά δόξα, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ζητάει τον Αντόνιο Κόντε πίσω. Θα ακουστούν πολλά, θα μιλήσουν με πολλούς, θα προσπαθήσουν να ανασυγκροτηθούν. Δεν θα τους είναι εύκολο. Καθόλου εύκολο. Οι Ιταλοί δεν ξέρουν την αποτυχία και όποιος δεν γνωρίζει, δεν του είναι εύκολο και να διαχειριστεί εκείνο που δεν γνωρίζει.

“Είμαστε πεισματάρηδες, μετά από άσχημες πτώσεις βρίσκουμε πάντα τον τρόπο να σηκωθούμε και θα το κάνουμε ξανά”, είπε μέσα σε κλάματα ο Τζίτζι Μπουφόν. Είναι σίγουρο πως θα το κάνουν. Θα βρουν τον τρόπο και θα σηκωθούν. Όμως το καλοκαίρι θα μας λείψετε ρε μπαγάσες. Και θα μας λείψετε πολύ..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments