COSMOTE Fiber

COSMOTE Fiber
Το δίκτυο οπτικών ινών είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για πρόσβαση στο Internet. Επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με την ταχύτητα του φωτός, μέσα από καλώδια με πάρα πολύ λεπτά γυάλινα νήματα, τις οπτικές ίνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα νέες εκπληκτικές ταχύτητες που μελλοντικά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 1Gbps.

Από τις αρχές Ιουλίου 2018, τα προγράμματα COSMOTE Double Play με υποδομή Fiber To The Home, δηλαδή οπτικής ίνας που θα φτάνει κατευθείαν μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση, είναι διαθέσιμα σε συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων: Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Καισαριανής, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Αμαρουσίου, Χολαργού, Χαλανδρίου, Ψυχικού, Νέου Ψυχικού, Νέας Σμύρνης, Αμπελοκήπων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Ηλιούπολης, Νέας Ιωνίας, Πετρούπολης, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Νέας Φιλαδέλφειας, Μελισσίων, Παλλήνης, Αναβύσσου, Ραφήνας, Θεσσαλονίκης, Αγίου Γεωργίου, Σίνδου, Καλαμαριάς, Πανοράματος, Ευκαρπίας, Ωραιοκάστρου, Αγρινίου, Σπάρτης, Χανίων, Ρεθύμνου, Κατερίνης, Καβάλας και διαρκώς θα αυξάνονται.

Η εμπειρία που έχεις όταν πλοηγείσαι στο διαδίκτυο, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες πέρα από την ταχύτητα συγχρονισμού της σύνδεσής σου και την απόδοση του Wi-Fi, όπως:Την ταχύτητα που μπορεί να δώσει το site ή ο πάροχος περιεχομένου. Αν για παράδειγμα, θέλεις να κάνεις streaming (ζωντανή μετάδοση εικόνας και ήχου) από έναν πάροχο περιεχομένου από τον οποίο ζητούν ανάλογη υπηρεσία περισσότεροι χρήστες από αυτούς που μπορεί να υποστηρίξει ο πάροχος με τη διαστασιοποίηση που έχει κάνει, θα υπάρχει μείωση ταχύτητας. Την ποιότητα και τεχνολογία της εφαρμογής που χρησιμοποιείς.

  •  Για παράδειγμα, μία εφαρμογή που κάνει streaming, χρησιμοποιεί τεχνικές και αλγορίθμους για να εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα, όπως αυτόματη διαχείριση της ανάλυσης της εικόνας, buffering δηλαδή μετάδοση με μία μικρή καθυστέρηση ώστε να υπάρχει συνεχής ροή της εικόνας κλπ.
  • Όσο πιο εξελιγμένες είναι οι τεχνικές και οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται, τόσο καλύτερη είναι η τελική εμπειρία. Την ποιότητα και τεχνολογία του εξοπλισμού σου, όπως pc, tablet, laptop, κονσόλα.
  • Για παράδειγμα, ένα pc με μικρή μνήμη και χαμηλή υπολογιστική δύναμη (παλαιάς τεχνολογίας) ή ακόμα ένα pc με εγκατεστημένες άλλες εφαρμογές που λειτουργούν συνέχεια και αφαιρούν πόρους επεξεργαστικής ικανότητας, μπορεί να μην μπορεί να αξιοποιήσει στο 100% την ταχύτητα του internet στην τελική εφαρμογή.

COSMOTE Fiber σχετικές ειδήσεις: