Οικονομία

Συντάξεις αναπηρίας: Παρατείνονται για ένα εξάμηνο

Συντάξεις αναπηρίας: Παρατείνονται για ένα εξάμηνο
Για ένα εξάμηνο παίρνουν παράταση αναδρομικά οι συντάξεις αναπηρίας.

Παρατείνεται αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2017 η καταβολή στις συντάξεις αναπηρίας και στα επιδόματα στην περίπτωση που έχει λήξει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα και εκκρεμμεί η γνωμάτευση από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ.

Ειδικότερα σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, που εκδόθηκε σε εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν. 4488/2017 προβλέπεται:

Η αναδρομική, από 01/07/2017, παράταση της καταβολής συντάξεων και επιδομάτων λόγω αναπηρίας στις περιπτώσεις λήξης συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας, εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ ιατρική κρίση χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων (εμπρόθεσμη υποβολή αίτησης για πιστοποίηση αναπηρίας).

Το ποσό που καταβάλλεται ως σύνταξη αναπηρίας για το εξάμηνο αυτό είναι το ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Στην ανωτέρω ρύθμιση υπάγονται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας, εφόσον αθροιστικά πληρούν τα κατωτέρω:

(α) το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας λήγει από 1-7-2017 και εφεξής και εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση χωρίς υπαιτιότητά τους,

(β) είχαν δικαιωθεί κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα σύνταξη λόγω αναπηρίας κατόπιν κρίσης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε σε εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν. 4488/2017 που δεν ορίζει, πλέον, συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης ισχύος της νομοθετικής πρόβλεψης για εξάμηνη παράταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments