Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 85-59: Με άνεση στην κορυφή!

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 85-59: Με άνεση στην κορυφή!
Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 85-59: Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε το ''πάνω'' χέρι στην αναμέτρηση, την οποία και ''καθάρισε'' από το τρίτο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας την έκτη νίκη του στη διοργάνωση. ''Συγκάτοικοι'' με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κορυφή οι ''ερυθρόλευκοι'' με ρεκόρ 6-2.

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 85-59: Δίχως να… ιδρώσει ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 85-59 του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ, σε αναμέτρηση για την όγδοη αγωνιστική της Euroleague

Με εξαίρεση ένα διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν… αγχώθηκε από την παρουσία των Σέρβων στο ματς, φτάνοντας στην έκτη νίκη της σε οκτώ παιχνίδια στη διοργάνωση. Double-double ο Μιλουτίνοφ (13 πόντοι – 12 ριμπάουντ), πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Τόμπσον (14π), διψήφιος και ο Παπαπέτρου.

Το ματς

Με… φόρα μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός που ήθελε να δείξει από νωρίς στους Σέρβους την κυριαρχία του. Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης οδήγησαν τους ”ερυθρόλευκους” στο 11-4 (4′), με τον Τόμπσον να διευρύνει τη διαφορά στο +10 (17-7) με 1/2 βολές και τον Στρέλνιεκς να ολοκληρώνει ένα δυναμικό πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδα του Σφαιρόπουλου (22-13) που είχε βρει για τα καλά ρυθμό στην επίθεση, απέναντι στον Αστέρα που είχε να αντιπαραβάλει τον Ρότσεστι.

Ο Αμερικανός του Ερυθρού Αστέρα πήρε από το ”χεράκι” την ομάδα του, η οποία με τη βοήθειά του επανήλθε στο παιχνίδι (22-19), σε ένα διάστημα όπου ο Ολυμπιακός χαλάρωσε αρκετά στην άμυνα. Ο Αγραβάνης ξεκόλλησε προσωρινά την ομάδα του Σφαιρόπουλου, όμως ο Μπιέλιτσα απάντησε για τους φιλοξενούμενους που μείωσαν εκ νέου στο σουτ (32-29, 16′). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι πάτησαν ”γκάζι” και ξέφυγαν εκ νέου με τον Ρόμπερτς να ”ζεσταίνεται” (47-37).

Mε τον Μιλουτίνοφ να αναλαμβάνει δράση, ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου ”αέρα” (51-38, 22′) και ο Μακλίν διεύρυνε περαιτέρω το προβάδισμα της ομάδας του Σφαιρόπουλου, η οποία έμοιαζε αποφασισμένη να ”τελειώσει” το ματς από το τρίτο δεκάλεπτο (61-45, 27′). Ακολούθησε μίνι διακοπή στο παιχνίδι, λόγω ρίψης χημικών έξω από το ΣΕΦ. Απρόοπτο που δεν έκοψε τη φόρα του Ολυμπιακού καθώς ο ΜακΛιν με τον Τόμπσον διαμόρφωσαν το 67-49, ”κλειδώνοντας” ουσιαστικά το παιχνίδι από το 30ο λεπτό.

Στο ματς πέρασε και ο νεοαποκτηθείς Ουίλτζερ, με τον Τολιόπουλο να παίρνει και εκείνος λεπτά συμμετοχής στην τελευταία ”πράξη” της αναμέτρησης. Παρά το ”άνοιγμα” του rotation, ο Ολυμπιακός δεν άφησε τον Αστέρα να πλησιάσει στο σκορ, καθώς ο Τόμπσον με γκολ-φάουλ έστειλε τη διαφορά πάνω από 20 πόντους, με τον Παπαπέτρου να διαμορφώνει το 74-51 (33′). O Τολιόπουλος δημιουργούσε, ο Παπαπέτρου εκτελούσε για το 85-57 του 38ου λεπτού, το οποίο έδωσε πανηγυρικό ”τόνο” στη νίκη της ομάδας του (85-59).

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 47-37, 67-49, 85-59

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments