Διεθνή

Μεξικό: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δολοφόνος του δημοσιογράφου Χ. Βαλδές

Μεξικό: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δολοφόνος του δημοσιογράφου Χ. Βαλδές
Ο Χαβιέρ Βαλδές, ήταν ειδικευόμενος στο ρεπορτάζ για τις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος του μεξικανού δημοσιογράφου Χαβιέρ Βαλδές, συνελήφθη σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Μεξικού, Αλφόνσο Ναβαρέτε.

”Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Χαβιέρ Βαλδές, ο οποίος δυστυχώς έχασε τη ζωή του την περασμένη χρονιά στη Σιναλόα”, ανέφερε ο Ναβαρέτε μέσω Twitter.

Ο Χαβιέρ Βαλδές, ήταν ειδικευόμενος στο ρεπορτάζ για τις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου επί σειρά ετών.

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύλληψη, που έκαναν από κοινού αστυνομικοί και εισαγγελείς.

Ο γνωστός στη χώρα του δημοσιογράφος, ηλικίας 50 ετών, δολοφονήθηκε τη 15η Μαΐου 2017, μέρα μεσημέρι, κοντά στο γραφείο του, στην γενέτειρα πόλη του, την Κουλιακάν (βορειοδυτικό Μεξικό), στην πολιτεία Σιναλόα, τότε ακόμη φέουδο των ανθρώπων του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν ”Ελ Τσάπο” Γκουσμάν, ο οποίος σήμερα είναι φυλακισμένος στις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί, ότι πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν πέσει θύματα δολοφόνων στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης. Μόνο το 2017, δολοφονήθηκαν 12 δημοσιογράφοι στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεξικό: Τουλάχιστον 30 δολοφονίες πολιτικών, υποψήφιων στις εκλογές του Ιουλίου

Μεξικό: 7.667 δολοφονίες σε τρεις μήνες

Μεξικό: Βρέθηκαν 15 πτώματα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments