Διεθνή

Διαταγή Πούτιν: Να συγκροτηθεί επιτροπή για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας στη Μαύρη Θάλασσα

Διαταγή Πούτιν: Να συγκροτηθεί επιτροπή για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας στη Μαύρη Θάλασσα
Το αεροσκάφος μετέφερε 93 επιβάτες με προορισμό τη Συρία. Καμία ένδειξη για επιζώντες.

Τη συγκρότηση επιτροπής έρευνας υπό Ντμίτρι Μεντβέντεφ διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής του στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο μετέβαινε στη Συρία και μετέφερε 93 άτομα. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τον Μεντβέντεφ να “συγκροτήσει και να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι”, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε “τα βαθύτατα συλλυπητήριά του” στους συγγενείς των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ήταν τραγουδιστές, χορευτές και μουσικοί της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τους ρώσους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το στρατιωτικό αεροσκάφος Τουπόλεφ-154 που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ήταν στην ενεργό δράση τα τελευταία 33 χρόνια και είχε πραγματοποιήσει 6.689 ώρες πτήσης από το 1983.nΣτη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της διάσημης χορωδίας Ensemble Alexandrov του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαλίλοφ, ο ‘Αντον Γκουμπάκοφ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του υπουργείου Άμυνας, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, προσωπικότητα στη Ρωσία λόγω του έργου της ως επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Δίκαιη Βοήθεια”. 

Τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα Channel One, NTV και Zvezda επιβεβαίωσαν ότι εννέα δημοσιογράφοι τους ήταν μεταξύ των επιβατών. 

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι “δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες” στο σημείο όπου συνετρίβη το στρατιωτικό αεροσκάφος Tu-154. “Η περιοχή της συντριβής του Tu-154 έχει καθοριστεί. 

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες”, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας ότι επτά πτώματα έχουν βρεθεί στο σημείο της συντριβής στη Μαύρη Θάλασσα. “Δεν υπάρχουν επιζώντες στη Μαύρη Θάλασσα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ. 

«Ο πιλότος του Tu-154 ήταν πολύ έμπειρος» 

Ο κυβερνήτης του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο Σότσι ήταν πολύ έμπειρος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πιλότος Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 1983 και η τελευταία τεχνική συντήρησή του έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.nΤο υπουργείο διευκρίνισε ότι στην περιοχή του δυστυχήματος κατευθύνονται έξι σκάφη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. 

Στις έρευνες συμμετέχουν άλλα τέσσερα πλοία, ισάριθμα ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και 63 δύτες.nΆλλοι 50 βατραχάνθρωποι από άλλους στόλους αναμένεται να φτάσουν στο Σότσι μέσα στην επόμενη ώρα.nΣυλλυπητήρια του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη ΜόσχαnΤα συλλυπητήριά του για το δυστύχημα εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Τεφτ. 

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας Μαρία Όλσον, σε μήνυμά της στο Twitter ανέφερε ότι ο πρεσβευτής “προσεύχεται για τους αγαπημένους των επιβατών και του πληρώματος του Tu-154, μαζί με τον ρωσικό λαό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments