Αυτοκίνητο

Πρόβλεψη τρακαρίσματος από το Tesla Autopilot (video)

Πρόβλεψη τρακαρίσματος από το Tesla Autopilot (video)
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που κατέγραψε Ολλανδός οδηγός.

​Η Tesla κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι την όγδοη έκδοση του λογισμικού Autopilot κάνοντας ακόμα πιο ασφαλή τα οχήματά της, όπως ανακοίνωσε ο συνιδρυτής της, Elon Musk.

Το όχημα διαθέτει μια τεχνολογία επεξεργασίας δεδομένων και ραντάρ το οποίο επιτρέπει στο λογισμικό σύστημα να “σκανάρει” το πεδίο μπροστά από το όχημα και να προβαίνει στις απαραίτητες κινήσεις σε επικίνδυνες περιπτώσεις.

Το παρακάτω βίντεο ανάρτησε οδηγός ενός Model S στην Ολλανδία. Παρατηρούμε την εντυπωσιακή αντίδραση του οχήματος το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό με χαρακτηριστικό ήχο ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης, προχωρώντας σε αυτόματο φρενάρισμα.

Το ηχητικό σήμα ενεργοποιείται περίπου ένα δευτερόλεπτο πριν σημειωθεί το ατύχημα, κάτι που φανερώνει ότι το σύστημα μπόρεσε να προβλέψει την πιθανότητα σύγκρουσης. Το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιούσε την έκδοση 8.0, η οποία είναι και η πιο πρόσφατη αναβάθμιση του λειτουργικού.

Όπως κατέγραψε στο διαδίκτυο ο κάτοχος του οχήματος, το Tesla χρησιμοποιώντας το σύστημα Autopilot, φρέναρε μόνο του πριν αντιδράσει εκείνος. Από το τροχαίο δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά.

Δείτε το βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments