Ελλάδα

Ο Έλληνας γιατρός που έσωσε την αδελφή του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Ο Έλληνας γιατρός που έσωσε την αδελφή του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας
Ταξίδεψε με άκρα μυστικότητα στη Σαουδική Αραβία για να εξετάσει την αδερφή του βασιλιά.

Την αδελφή του Σαουδάρα βασιλιά, Σαλμάν Αλ Σαούντ, έσωσε ο Έλληνας γιατρός, Μανώλης Σαλούστρος., ο οποίος είναι επιμελητής Καρδιολογίας στο Ηράκλειο.

Ο Έλληνας γιατρός ταξίδεψε με άκρα μυστικότητα στη Σαουδική Αραβία για να εξετάσει την αδερφή του βασιλιά, η οποία έπασχε από διαγνωσθείσα στένωση αορτικής βαλβίδας. Στο παλάτι τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και σίγουρα πρωτόγνωρα για τον ίδιο.

Ο Μανώλης Σαλούτσρος μίλησε για την εμπειρία του στο neakriti.gr και αναφέρθηκε στη συμπεριφορά των Σαουδαράβων απέναντι του: “Όπου κι αν έλεγα “ανά Γιουνάνι”, οι άνθρωποι ενθουσιάζονταν και μου άνοιγαν τις πόρτες και τα σπίτια τους, αν και δεν το συνηθίζουν. Αγαπούν πολύ την Ελλάδα”.

Εκτός των άλλων, ο κ. Σαλούστρος βρέθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο National Guard στην Ανατολική Επαρχία, στο πολεοδομικό συγκρότημα των πόλεων Νταμάμ και Χόμπαρ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαουδική Αραβία και στο Βασιλικό Νοσοκομείο, ο ίδιος ανέφερε:

“Τιμούν και υποστηρίζουν την μπούργκα και δεν τους το επιβάλλει κανένας. Οι γυναίκες από πεποίθηση δεν οδηγούν, αλλά το αποφεύγουν και οι άνδρες. Στη δομή της η κοινωνία μοιάζει με το ανωγειανό στοιχείο ως προς τη μητριαρχία. Οι άνθρωποι εκεί μας αγαπούν και μας το λένε! Το έβλεπα και με τους ασθενείς μου όταν έρχονταν για επανεξέταση”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments