Ελλάδα

Άδειασμα Ρουβίκωνα σε Μαξίμου: “Δεν επιτεθήκαμε στον ΔΟΛ”

Άδειασμα Ρουβίκωνα σε Μαξίμου: “Δεν επιτεθήκαμε στον ΔΟΛ”
Σε non paper αναφερόταν πως ήταν επίθεση από την αναρχική ομάδα.

Το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την επίθεση στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ έριξε την ευθύνη στον Ρουβίκωνα, προκαλώντας ερωτήματα.

Η αναρχική ομάδα, ωστόσο, αδειάζει το Μαξίμου, υποστηρίζοντας πως δεν βρίσκεται πίσω από την επίθεση.Σε κείμενό τους σε σχέση με την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην οδό Μιχαλοκοπούλου στο κέντρο της Αθήνας τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι «ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο (…) Όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη (σ.σ. στον ΔΟΛ) αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia».

Υπενθυμίζεται ότι με κείμενό της ομάδα που υπογράφει ως «σύντροφοι, συντρόφισσες από καταλήψεις» ανέλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στις πρώην εγκαταστάσεις του ΔΟΛ:

«Σήμερα, 25 Αυγούστου, επιτεθήκαμε με σφυριά, πυροσβεστήρες και μπογιές στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, που στεγάζονται οι εφημερίδες Νέα και Βήμα και το σάητ in.gr, ως κίνηση αλληλεγγύης στις καταλήψεις. Δημοσιογράφοι κάτω τα χέρια σας από τους συντρόφους και τις συντροφισσες μας, κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τις κοινότητές μας.

θα ακολουθήσει κείμενο και βίντεο» έγραφε το κείμενο που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments