Αυτοκίνητο

Smart EQ fortwo: Ψεκάστε, σκουπίστε … τελειώσατε!

Smart EQ fortwo: Ψεκάστε, σκουπίστε … τελειώσατε!
Το νοικιάζεις φορτισμένο για να κάνεις τη δουλειά σου μέσα στην πόλη και το παραδίδεις στα προκαθορισμένα σημεία, μόλις τελειώσεις. Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της smart είναι έτοιμο για car sharing!

Είναι ένα από τα δέκα μοντέλα που θα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους, υπό τη σκέπη της Mercedes-Benz. Tο EQ fortwo της smart δεν είναι απλά ένα πρότζεκτ, ούτε θα μείνει στα χαρτιά. Αποτελεί άλλο ένα μοντέλο με οικολογική …συνείδηση, που θα τρέχει στην πλούσια γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων EQ της Daimler.

Τo πρωτότυπο μοντέλο της smart, είναι πρωτίστως ηλεκτρικό. Είναι ευέλικτο μέσα στην πόλη με ατού το μικρό του μήκος – 2,7 μέτρα! – και θα είναι διθέσιο, όπως το σημερινό Fortwo. Το βασικό του πεδίο δράσης θα είναι στο πολλά υποσχόμενο car sharing, δηλαδή, ως μέσο μετακίνησης για οδηγούς που θα νοικιάζουν τη χρήση του μέσα στην πόλη, τα κλειστά εμπορικά κέντρα κ.α.

Όπως κάθε μοντέλο της smart, έτσι και αυτό θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών μεγέθους 30 kWh. Θα εφοδιάζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ενώ ο οδηγός θα ελέγχει όλες τις λειτουργίες από μια ευμεγέθη και ευκρινέστατη οθόνη 24 ιντσών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου ελέγχονται μέσω του smartphone του χρήστη ή μέσω φωνητικών εντολών.

Η φόρτιση του μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε 3-4 ώρες, όπου μέσω ταχυφορτιστή το 70% της φόρτισης γίνεται μέσα σε μισή ώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments