Ελλάδα

Καβάλα: Καταδικαστική απόφαση σε βάρος οδηγού αστικού λεωφορείου, για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε άτομο με αναπηρία

Καβάλα: Καταδικαστική απόφαση σε βάρος οδηγού αστικού λεωφορείου, για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε άτομο με αναπηρία
Το μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας, με πρόσφατη απόφασή του, καταδίκασε οδηγό λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, για την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά που επέδειξε προς άτομο με αναπηρία, μέλος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Καβάλας.

«Η ιστορία αυτή άρχισε τον χειμώνα του 2014, όταν ο εν λόγω οδηγός με ανάρμοστο τρόπο και υβριστικές εκφράσεις, αποβίβασε άτομο με νοητική αναπηρία, απωθώντας το με τη βία από τις σκάλες του λεωφορείου και απαγορεύοντάς του να ξαναχρησιμοποιήσει το δικό του λεωφορείο, παρ’ όλες τις αντιδράσεις των υπόλοιπων επιβατών, που παρακολουθούσαν έκπληκτοι και αποσβολωμένοι το περιστατικό.

Παρεμφερή δε περιστατικά εναντίον του ίδιου μέλους του συλλόγου μας επαναλήφθηκαν και στη συνέχεια, δίχως ο εν λόγω οδηγός να συμμορφωθεί ακόμα και σε σχετική εξώδικη πρόσκλησή μας. Ως Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Καβάλας μας θλίβει, μας προβληματίζει και μας απογοητεύει, γενικότερα, το γεγονός παρόμοιων συμπεριφορών στις μέρες μας, ιδιαίτερα όμως από εργαζομένους και επιχειρήσεις, που αναλαμβάνουν τη λειτουργία μέσων μαζικής μεταφοράς και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, του οποίου επελήφθη η Δικαιοσύνη, αποτελεί ένα ατυχές γεγονός, που το καταδικάζουν επισήμως η ίδια η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, καθώς και η πλειοψηφία των οδηγών του, που αποτελούν υπόδειγμα ευγένειας και συμπεριφοράς προς το επιβατικό κοινό τους. Ευελπιστούμε, ότι αυτή η απόφαση θα λειτουργήσει ως γνώμονας και παραδειγματισμός, για την αποφυγή παρόμοιων συμπεριφορών, που δεν συνάδουν σε πολιτισμένες χώρες και αποτελούν κατάλοιπα παρελθόντων ετών και απολίτιστων κοινωνιών.

Επιτέλους, θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, ότι τα άτομα με αναπηρία και χρονίως πάσχοντες, δεν είναι απροστάτευτοι περιθωριοποιημένοι πολίτες, αλλά πολίτες με ίσα δικαιώματα και αποδοχή από τις κοινωνίες, που ζούνε με σεβασμό, κατανόηση και αξιοπρέπεια. Ευχαριστούμε, πάνω από όλους, τον δικηγόρο του συλλόγου μας, κύριο Μιχάλη Τικόπουλο, που ανέλαβε και διεκπεραίωσε τη συγκεκριμένη διαδικασία και μάλιστα αφιλοκερδώς, χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε ο σύλλογός μας, αλλά ούτε και η οικογένεια που βίωσε την άσχημη αυτή εμπειρία», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: k-tipos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments