Αυτοκίνητο

Toyota: Στροφή στα ηλεκτρικά, αντί για υβριδικά;

Toyota: Στροφή στα ηλεκτρικά, αντί για υβριδικά;
Γράφει ο Νίκος Λιβανός.

H Τoyota είναι πρωτοπόρος στην υβριδική τεχνολογία. Την λάνσαρε πριν από 20 χρόνια, και σήμερα, είναι ο ηγέτης στη συγκεκριμένη οικολογική μορφή κίνησης.

Όμως, η ηλεκτροκίνηση τρέχει με ξέφρενους ρυθμούς – τουλάχιστον όσον αφορά την εξέλιξη τους και το λανσάρισμα μοντέλων – οπότε όπως είναι φυσικό από αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Toyota.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι στη γηραιά ήπειρο, έως το 2030, τρεις στους δέκα αγοραστές καινούργιου ΙΧ θα επιλέξει ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Σήμερα, η ιαπωνική φίρμα αναφέρει ότι έως το 2020 θα διαθέσει στην παγκόσμια αγορά 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για αυτό το λόγο και η φίρμα αναμένεται να επενδύσει περισσότερο από 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων. 

Τα ηλεκτρικά οχήματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος, και ανεβάζουν τις συνολικές πωλήσεις των περισσότερων φιρμών που έχουν επενδύσει στον συγκεκριμένο κλάδο. Τα ηλεκτρικά οχήματα ανεβαίνουν σε πωλήσεις και οι προβλέψεις λένε ότι έως το 2025 θα ξεπεράσουν αυτές των συμβατικών.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία του International Energy Agency (IEA) – Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ο στόλος των ηλεκτρικών οχημάτων σε όλον τον κόσμο ξεπέρασε τα 2.000.000 μέσα στο 2016 ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια πρόσφατη έρευνα που αναφέρει ότι οι οδηγοί ηλικίας 18-25 ετών δηλώνουν ότι το επόμενο αυτοκίνητό τους θα ήθελαν να είναι μόνο ηλεκτρικό. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments