Αυτοκίνητο

H Μini αναβιώνει το κλασικό της μοντέλο βάζοντάς το στην πρίζα!

H Μini αναβιώνει το κλασικό της μοντέλο βάζοντάς το στην πρίζα!
Η Mini έχει άσο στο μανίκι στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης που ανοίγει σήμερα, τις πύλες του.

Η βρετανική φίρμα, θέλοντας να τονίσει την «αγάπη» της για την ηλεκτροκίνηση, και χωρίς να χάνει ευκαιρία να προβάλλει τους «προγόνους» της -που χάρη σε αυτούς κατάφερε να κάνει τη μεγάλη επαναφορά της φίρμας πριν από περίπου 20 χρόνια- προβάλλει στην συγκεκριμένη αμερικάνικη έκθεση μια νέα εκδοχή, του κλασικού Mini που όμως μπαίνει στην πρίζα.

Το κλασικό Mini Electric σαφώς πατάει ακριβώς στην ρετρό εμφάνιση που το καθιέρωσε στην αγορά πριν από 60 περίπου χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο, το αυθεντικό μοντέλο γίνεται πρεσβευτής της οικολογική συνείδησης που έχει ανάγει τα τελευταία χρόνια το BMW Group με αυτοκίνητα που πλέον, διαπρέπουν – όπως είναι το BMW i3 – και στον τομέα των πωλήσεων.

Το MINI Electric Concept απλά, αποτελεί τον προάγγελο του πρώτους, πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου της μάρκας που θα αποκαλυφθεί το 2019 – έγκαιρα για την 60ή επέτειο του κλασικού Mini.

Σαφώς, το κλασικό Mini Electric που παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη θα παραμείνει μοναδικό και δεν θα βγει στην παραγωγή.

Το πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής είναι αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη, βασισμένο στο 3θυρο MINI, και θα κατασκευάζεται για πρώτη φορά στο Εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη του χρόνου.

Να σημειωθεί, ότι το 2008, η μάρκα παρουσίασε το MINI E – βασισμένο στο προηγούμενο μοντέλο του σημερινού 3θυρου MINI, περίπου 600 αντίτυπα κατασκευάστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες.

Σήμερα, η MINI διαθέτει στη γκάμα της το νέο MINI Cooper SE Countryman ALL4 Plug-In Hybrid, που συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει συνολικά 224 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mini Cooper S E Countryman ALL4

Mini Cooper: Γιατί πρωταγωνιστεί στη Φρανκφούρτη;

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν εν κινήσειRolling Stones: Γιατί βρήκαν την ελευθερία τους στη Jeep!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments