Αυτοκίνητο

Από τις πίστες στις βιτρίνες η νέα BMW Σειρά 8 Coupe

Από τις πίστες στις βιτρίνες η νέα BMW Σειρά 8 Coupe
Το νέο μοντέλο που πήρε το βάπτισμα του πυρός με τη μορφή της BMW M8 GTE στους αγώνες αντοχής είναι έτοιμο για το επόμενο βήμα, στις βιτρίνες των αντιπροσωπειών!

Η BMW Σειρά 8 Coupe είναι ένα “dream car” με απίστευτες επιδόσεις, ακαταμάχητη σχεδίαση, προηγμένη πολυτέλεια και τεχνολογίες αιχμής σε επίπεδο απεικόνισης και ελέγχου, υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας.

Το νέο μοντέλο πήρε το βάπτισμα του πυρός με τη μορφή της BMW M8 GTE στους αγώνες αντοχής του FIA WEC και στο IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC), ενός πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Β. Αμερική. Τώρα, το μοντέλο παραγωγής υπόσχεται μία εμπειρία εξαιρετικά δυναμικών επιδόσεων σε ένα περιβάλλον υπέρμετρης πολυτέλειας.

Της γκάμας μοντέλων ηγείται η BMW M850i xDrive Coupe που υποστηρίζεται από έναν V8 βενζινοκινητήρα 530 hp. Αυτό το μοντέλο BMW M Performance θα λανσαριστεί το Νοέμβριο του 2018 μαζί με την BMW 840d xDrive Coupe που συνδυάζεται με έναν πανίσχυρο εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα diesel με 320 hp.

Η εξωτερική σχεδίαση της BMW Σειράς 8 Coupe είναι αποτέλεσμα μιας νέας σχεδιαστικής γλώσσας επικεντρωμένης στην καθαρότητα, το σύγχρονο στυλ και τη συναισθηματική προσέγγιση. Οι πλούσιες επιφάνειες διαμορφώνονται μέσα από απέριττες, κοφτές γραμμές.

Οι προβολείς LED είναι λεπτότεροι από οποιουδήποτε άλλου μοντέλου BMW μέχρι σήμερα. BMW Laserlight με μεταβλητό φωτισμό και Selective Beam διατίθεται προαιρετικά.

Η μοντέρνα και μινιμαλιστική σχεδιαστική γλώσσα του εξωτερικού συνεχίζεται και στο εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 8 Coupe, διαμορφώνοντας ένα χαλαρωτικό και ξεκούραστο περιβάλλον. Όλες οι γραμμές έχουν διαμήκη προσανατολισμό, οδηγώντας αυτόματα το βλέμμα μπροστά και τονίζοντας το πάθος για σπορ οδήγηση. Όλα τα χειριστήρια έχουν σαφή διάταξη.

Ο οδηγός λαμβάνει τις κατάλληλες πληροφορίες, την κατάλληλη στιγμή. Εξατομικεύσιμες ενδείξεις, προσαρμοζόμενες στις συνθήκες μπορούν να εμφανίζονται τόσο στο ταμπλό οργάνων όσο και στην οθόνη Control Display 10,25-ιντσών. Μία επίπεδη δομή μενού βελτιστοποιημένη για έλεγχο αφής παρέχει ταχεία πρόσβαση σε όλες τις ρυθμίσεις και λειτουργίες. Το περιεχόμενο, βάσει των συνθηκών, περιλαμβάνει απεικόνιση πλευρικής επιτάχυνσης όταν το όχημα στρίβει με υψηλές ταχύτητες. Οι πολλαπλές δυνατότητες ελέγχου επιτρέπουν στον οδηγό να χρησιμοποιεί χειριστήρια του τιμονιού, iDrive Controller, οθόνη αφής, φωνητικό έλεγχο (voice control) ή αναγνώριση χειρονομιών BMW.

Το BMW Live Cockpit Professional προσφέρεται στάνταρ και περιλαμβάνει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3-ιντσών, στο κέντρο της οποίας μπορεί να εμφανίζεται ένα ειδικό τμήμα του χάρτη πλοήγησης, για παράδειγμα.

Η νέα BMW M850i xDrive Coupe επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,7 δευτ. Η νέα BMW 840d xDrive Coupe αποτελεί άλλο ένα ιδιαίτερο σπορ μοντέλο.

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί υπερσυμπίεση πολλαπλών σταδίων και οι επιδόσεις του επιτρέπουν οδηγική άνεση στις χαμηλές στροφές, και δυνατή επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα μόλις.

Ο κινητήρας μεταφέρει την ισχύ σε μία νέα, βελτιωμένη έκδοση του οκτατάχυτου σπορ κιβωτίου Steptronic, με πιο ευρεία κλιμάκωση, νέα διαχείριση μετάδοσης και βελτιστοποιημένο υδραυλικό έλεγχο.

Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive intelligent AWD λειτουργεί επίσης πιο αποδοτικά από ποτέ. Με ταχεία, ακριβή και πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών, μεγιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση και την ευστάθεια ακόμα και σε πολύ δυναμικές συνθήκες οδήγησης.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας BMW Σειρά 8 Coupe περιλαμβάνει ανάρτηση Adaptive M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες. Αυτό επιτρέπει τη ρύθμιση αποσβεστήρων και αμορτισέρ με μεγάλη ακρίβεια, ώστε ο οδηγός να λαμβάνει μόνο την απαραίτητη πληροφόρηση (feedback) για το οδόστρωμα.

Το Integral Active Steering προσφέρεται επίσης στάνταρ. Αυτό μειώνει τον κύκλο στροφής κατά τη διάρκεια ελιγμών, αυξάνει την ευελιξία και διευκολύνει την αλλαγή λωρίδων και το στρίψιμο με υψηλές ταχύτητες.

Ο στάνταρ εξοπλισμός που προσφέρεται για την BMW M850i xDrive Coupe περιλαμβάνει επίσης ισχυρά φρένα M Sport και ζάντες αλουμινίου Μ 20ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

Αυτό το μοντέλο της BMW M Performance είναι επίσης άμεσα αναγνωρίσιμο, υιοθετώντας αποκλειστικό εξωτερικό εξοπλισμό του σε Cerium Grey, πίσω αεροτομή M rear και φωτιζόμενα μαρσπιέ με το όνομα της έκδοσης. Στοιχεία εξοπλισμού του πακέτου M Sport διατίθενται επίσης για τη νέα BMW 840d xDrive Coupe, όπως καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών, δερμάτινο τιμόνι M και διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το M Sport package περιλαμβάνει επιπλέον ζάντες αλουμινίου M 19-ιντσών, φρένα M Sport και φωτιζόμενα μαρσπιέ με λογότυπο M.

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Νίκου Λιβανού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments