Αυτοκίνητο

Volkswagen: Το Touareg αλλάζει τα δεδομένα και εντυπωσιάζει

Volkswagen: Το Touareg αλλάζει τα δεδομένα και εντυπωσιάζει
Το νέο Volkswagen Touareg προσδίδει μεγαλύτερη αίγλη στην κατηγορία των μεγάλων premium SUV.

Την εμπορική του καριέρα στην Ελλάδα ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η νέα γενιά Volkswagen Touareg.

Η ναυαρχίδα της μάρκας, που παρουσιάστηκε σήμερα στη Β. Ελλάδα, αποτελεί το πιο εξελιγμένο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας. Διαθέτει καλύτερο επίπεδο συνδεσιμότητας από τον προκάτοχό του, πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης, άνεσης, φωτισμού και infotainment, ενώ παράλληλα προσδίδει μεγαλύτερη αίγλη στην κατηγορία των μεγάλων premium SUV, δίνοντας “πρωτόγνωρη νότα” δυναμισμού.

Χτισμένο πάνω στην MLB πλατφόρμα του group, στην οποία βασίζονται τα μεσαία και μεγαλύτερα μοντέλα με διαμήκη τοποθέτηση κινητήρα και κιβωτίου, το νέο Touareg διαθέτει εμβληματικό design που «κόβει την ανάσα» από όποια πλευρά και αν το δεις. Με μήκος ελάχιστα μικρότερο από τα πέντε μέτρα, η νέα γενιά έγινε λίγο πιο πλατιά (1,96 μ.), διατηρώντας -όμως- το ύψος και μειώνοντας δραστικά το βάρος του κατά 106 κιλά με τη χρήση κραμάτων ατσαλιού. Όσο για τον αποθηκευτικό χώρο, αυτός στον πράξη αποδεικνύεται μεγάλος, τόσο στην καμπίνα όπου οι πέντε επιβάτες απολαμβάνουν μεγάλη άνεση, όσο και στον χώρο των αποσκευών που αγγίζει τα 810 λίτρα και μπορεί να δεχτεί τις αποσκευές μιας πολυμελούς οικογένειας.

Με κορυφαία τετρακίνηση 4Motion, προηγμένους κινητήρες πετρελαίου V6 και V8 και βενζίνης V6, με προαιρετική τετραδιεύθυνση και αερανάρτηση με ηλεκτρομηχανικές αντιστρεπτικές δοκούς, το νέο Touareg αποτελεί υπόδειγμα κύλισης στην άσφαλτο, με κορυφαίες off-road δυνατότητες.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής διαπιστώσαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα διαφορετικό μοντέλο. Η κίνηση στην άσφαλτο ήταν υποδειγματική, όπως και η κίνηση στις εκτός δρόμου διαδρομές η οποία είναι υποδειγματική. Βελτιωμένο το νέο μοντέλο σε πολλά σημεία και με καινοτομίες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε παρόμοια κατηγορία αποτελεί ένα ιδιαίτερο μοντέλο. Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο μοντέλο που πλέον στοχεύει σε μια ειδική μερίδα ατόμων, που αναζητούν την ποιότητα, την ασφάλεια, την ελεύθερη έκφραση οδήγησης και το lifestyle.

Στο εσωτερικό, η Volkswagen παρουσιάζει για πρώτη φορά το Innovision Cockpit, ένα συνδυασμό πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων (οθόνη 12΄΄) με το κορυφαίο σύστημα infotainment Discover Premium (οθόνη 15΄΄), το οποίο προσφέρει όλες τις λειτουργίες πληροφόρησης, επικοινωνίας και χειρισμού, καταργώντας ουσιαστικά τα συμβατικά πλήκτρα και τους διακόπτες. Με το Innovision Cockpit ο οδηγός του νέου Touareg, ελέγχει και χειρίζεται τα πάντα διαισθητικά, έχοντας ταυτόχρονα απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Tο νέο Touareg ενσωματώνει τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης, εξασφάλισης κορυφαίας οδικής συμπεριφοράς και άνεσης, που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της Volkswagen.

Ανάμεσά τους, συστήματα όπως: το “Night Vision” (αναγνωρίζει με τη βοήθεια θερμικής κάμερας, ανθρώπους ή ζώα στο σκοτάδι), το σύστημα υποβοήθησης ελέγχου εμπρός διασταυρούμενης κυκλοφορίας “Intersection Assist” (αναγνωρίζει οχήματα που διασταυρώνονται στην πορεία του Touareg), τους νέου τύπου προβολείς “IQ.Light – LED matrix” (με ενεργό έλεγχο, εναλλαγή μεγάλης-μεσαίας σκάλας με τη βοήθεια κάμερας), καθώς και την οθόνη “Head-up Display” με προβολή των πληροφοριών οδήγησης στο παρμπρίζ. Το νέο Touareg είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και θα το δούμε τις επόμενες ημέρες στους ελληνικούς δρόμους. Σε πρώτη φάση με τον τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα, σε δύο εκδόσεις, με 231 και 286 ίππους, με προτεινόμενες τιμές λιανικής 77.700 € και 84.000 € αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments