Αυτοκίνητο

Βερολίνο: Απαγορεύονται τα πετρελαιοκίνητα στους δρόμους της πόλης

Βερολίνο: Απαγορεύονται τα πετρελαιοκίνητα στους δρόμους της πόλης
Τι αποφασίστηκε στο Βερολίνο για τα πετρελαιοκίνητα.

Μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς η τοπική κυβέρνηση στο Βερολίνο οφείλει να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στα πετρελαιοκίνητα.

Στόχος είναι να περιοριστούν οι ρύποι διοξειδίου του αζώτου, που ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, μέχρι την 31η Μαρτίου του 2019 η Γερουσία του Βερολίνου θα πρέπει να καταθέσει συνολικό σχέδιο με αυστηρότερους ανώτατους επιτρεπτούς ρύπους.

Μέχρι το αργότερο, τέλη Ιουνίου να απαγορεύσει την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων και φορτηγών των κατηγοριών Euro 1 μέχρι και Euro 5.

Μεταξύ των δρόμων στους οποίους θα απαγορευθεί η κυκλοφορία πετρελαιοκινητήρων παλαιότερης γενιάς περιλαμβάνονται και ορισμένα τμήματα κεντρικών αξόνων, όπως η Friedrichstraße και η Leipzigerstraße.

Η απόφαση του διοικητικού δικαστήριο επιβάλει εκτός αυτού στην τοπική κυβέρνηση να εξετάσει περαιτέρω απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Αιτιολογώντας την απόφαση ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ούλριχ Μάτρικε τόνισε απευθυνόμενος στην τοπική κυβέρνηση ότι:

«Απαραίτητα μέτρα που οφείλουν να ληφθούν δεν μπορεί να αναβάλλονται από την τοπική κυβέρνηση επειδή εκκρεμούν ακόμα έρευνες».

Η Γερουσία του Βερολίνου έχει λάβει μέτρα βελτίωσης της ποιότητας του αέρα επιβάλλοντας σε ορισμένες ζώνες όριο ταχύτητος 30 χλμ.

Σε αρκετές συνοικίες τηρούνται τα ανώτατα όρια ρύπων.

Το Διοικητικό Δικαστήριο εκδίκασε προσφυγή της γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης DUH, η οποία ζήτησε την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας πετρελαιοκίνητων παλαιότερης γενιάς στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Επιχειρηματολόγησε μάλιστα ότι μόνο με αυτό τον τρόπο η κυκλοφορία δεν θα μετατεθεί σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας ξεπερνώντας και εκεί τα ανώτατα όρια εκπομπής ρύπων.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Γερουσίας έκανε λόγο για μια «ισορροπημένη δικαστική απόφαση»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments