Ελλάδα

Connect Athens: Μια γιορτή στο Καλλιμάρμαρο για τη Κλιματική αλλαγή

Connect Athens: Μια γιορτή στο Καλλιμάρμαρο για τη Κλιματική αλλαγή
Connect Athens: Η Αθήνα αντιστέκεται και στέλνει μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, από το Καλλιμάρμαρο.

Connect Athens: Μια προσπάθεια να κατασκευαστεί το μεγαλύτερο μωσαϊκό από ανακυκλώσιμα υλικά έκτασης 350 τ.μ., επίτευγμα που θα αποτελέσει παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, καταβάλετε σήμερα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Αθήνα αντιστέκεται και στέλνει μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, στην εκδήλωση που θα γίνει από τις 15:00 έως τις 17:00 στο Καλλιμάρμαρο και η οποία αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Νέων CONNECT ATHENS, ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Αθηνά Πηλιτζίδου υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Νέων Connect Athens, που διοργανώνει τη δράση “η Αθήνα αντιστέκεται και στέλνει μήνυμα για την κλιματική αλλαγή”, δήλωσε στο ΑΠΕ:

“Παρατηρούσαμε ότι η ανακύκλωση δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση σε σχέση με άλλες πόλεις του εξωτερικού, οπότε μπήκαμε σε μια διαδικασία να σκεφτούμε στο πλαίσιο άλλων περιβαλλοντικών δράσεων που πραγματοποιούμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να κάνουμε κάτι όσο πιο μαζικό γίνεται χωρίς να είναι… βαρετό».

«Έτσι σκεφτήκαμε ότι η προσπάθεια για την κατάκτηση ενός ρεκόρ Γκίνες θα ήταν μια καλή ιδέα ως δράση για να φανεί περισσότερο σαν γιορτή κι όχι ως υποχρέωση. Γι αυτό και καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να φέρουν εκείνη την ημέρα μαζί τους ένα ανακυκλώσιμο υλικό από αλουμίνιο, γυαλί, χαρτόνι λευκού ή μαύρου χρώματος» συμπληρώνει η κ. Πηλιτζίδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συμβαίνουν παράλληλες δράσεις όπως εργαστήρια «Φτιάξτο Μόνος σου» (D.I.Y.), ζωγραφική (face painting), ενώ χορός και μουσική θα συνοδεύουν τη μεγάλη αυτή γιορτή.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Νέων Connect Athens αποτελεί μέρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΙΑΣΙΣ. Βασικοί στόχοι του φορέα αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών. Πέρα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο φορέας δίνει μεγάλη έμφαση στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα μέσα από δράσεις ενημέρωσης καθώς και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments