Αυτοκίνητο

Citroen: Το νέο DS3 έγινε SUV – Η νέα του ονομασία

Citroen: Το νέο DS3 έγινε SUV – Η νέα του ονομασία
Εντυπωσιακό το νέο Citroen DS3.

Το νέο Citroen DS3 είναι το λαμπρό παράδειγμα ότι τα τελευταία χρόνια η αυτοκινητοβιομηχανία “τρέχει” με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Και αυτό γιατί το νέο μικρό μοντέλο της Citroen, δεν είναι πλέον ένα κλασικό υπερ-μίνι, όπως ο προκάτοχός του αλλά ένα μικρό SUV με μήκος 4,12 μέτρα.

Ένα SUV με ξεχωριστή εμφάνιση, αφού η γαλλική εταιρεία τόνισε ιδιαίτερα  το ανάγλυφο του αμαξώματος.

Όπως περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο το νέο, μικρό μοντέλο της DS διαθέτει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης, τόσο για την εξωτερική του εικόνα όσο και για τη διαμόρφωση του εσωτερικού του.

Έτσι υπάρχουν συνολικά 6 διαφορετικά στυλ, τα DS Montmartre, Bastille, Performance, Rivoli και Opera καθώς και το κορυφαίο La Première limited edition.

Από κει και πέρα ο διάκοσμος είναι σύγχρονος και ιδιαίτερος, με το σχήμα του ρόμβου να κυριαρχεί στο ταμπλό, στις επενδύσεις και όχι μόνο και ο επιλογέας με την κονσόλα να ακολουθούν το στυλ της ναυαρχίδας της μάρκας, του DS7 Crossback.

Tο νέο DS3 Crossback τοποθετείται κάτω από το αντίστοιχο DS4 και η γκάμα των κινητήρων βενζίνης του θα περιλαμβάνει τον Puretech των 1.200 κυβικών στις εκδόσεις του των 100 και 130 ίππων καθώς και την τελευταία εκδοχή αυτού των 1.600 κυβικών και των 155 ίππων, σε συνδυασμό αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ο diesel θα είναι ο καινούργιος 1.5 BlueHDI.

Από τα μέσα του 2019 θα προστεθεί και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση με 136 ίππους και μπαταρία 50 kWh, με αυτονομία 300 χιλιομέτρων κατά WLTP (450 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον NEDC), χρόνο φόρτισης 5 ωρών με τη χρήση WallBox 11 kW και ένα 0-50 χλμ./ ώρα σε 3,0 δεύτερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments