Διεθνή

ΗΠΑ – Ρωσία εκλογές: Το Κρεμλίνο δεν έχει καμία εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές

ΗΠΑ – Ρωσία εκλογές: Το Κρεμλίνο δεν έχει καμία εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές
ΗΠΑ - Ρωσία εκλογές: "Μέχρι σήμερα αυτό που έχει αποφέρει η επιτροπή Μάλερ μπορεί μετά δυσκολίας να υποστηρίξει μια σοβαρή κριτική αξιολόγηση", πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

ΗΠΑ – Ρωσία εκλογές: Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ όσον αφορά τις κατηγορίες για ανάμειξη της Μόσχας στην προεκλογική εκστρατεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, στις οποίες εξελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

“Η έρευνα αυτή είναι πονοκέφαλος για τους Αμερικανούς συναδέλφους μας. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή”, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν αν η απομάκρυνση χθες του υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς από τον πρόεδρο Τραμπ θα μπορούσε να επηρεάσει την έρευνα που κάνει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ για ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

“Μέχρι σήμερα αυτό που έχει αποφέρει η επιτροπή Μάλερ μπορεί μετά δυσκολίας να υποστηρίξει μια σοβαρή κριτική αξιολόγηση”, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο Σέσιονς υπέβαλε χθες Τετάρτη την παραίτησή του “κατόπιν αιτήματος” του προέδρου Τραμπ. Ο υπερσυντηρητικός Σέσιονς ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν τον Τραμπ από τότε που διεκδικούσε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2016.

Ωστόσο ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν άντεξε το γεγονός ότι ο πιστός αυτός υποστηρικτής του αυτοεξαιρέθηκε τον Μάρτιο του 2017 από την έρευνα για φερόμενη ρωσική ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, μια πτυχή της οποίας αφορά υποψίες για αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του τότε υποψήφιου Τραμπ.

Εδώ και έναν χρόνο ο Τραμπ κατηγορούσε τον Σέσιονς ότι είναι ένας πολύ αδύναμος υπουργός που δεν είναι ικανός να τον προστατεύσει από ένα “άδικο κυνήγι μαγισσών”.

Ο Μάλερ, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του FBI από το 2001 έως το 2013 υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους και μετά τον Μπαράκ Ομπάμα, προσπαθεί να προσδιορίσει αν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Μόσχα και την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ κατά τη διάρκεια των προεδρικών του 2016, και επίσης αν ο τελευταίος υπέπεσε στο παράπτωμα της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.

Η Ρωσία διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments