Αυτοκίνητο

Mercedes EQC: Έναρξη παραγωγής την άνοιξη

Mercedes EQC: Έναρξη παραγωγής την άνοιξη
Mercedes EQC: Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί μετά από μερικούς μήνες, δηλαδή στα μέσα της χρονιάς που έρχεται.

Mercedes EQC: Η έναρξη της παραγωγής της πλήρους ηλεκτρικής Mercedes EQC μπορεί να παρουσιάστηκε επίσημα, όμως, αυτή δεν θα ξεκινήσει πριν από την άνοιξη του 2019.

Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί μετά από μερικούς μήνες, δηλαδή στα μέσα της χρονιάς που έρχεται.

Η καθυστέρηση, αυτή, οφείλεται στην εταιρεία Accumotive η οποία θα κατασκευάζει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου και δεν έχει μπει ακόμα σε διαδικασία παραγωγής.

Για να γίνει αυτό, υπολογίζεται να είναι έτοιμη στην αρχή του 2019, θα πρέπει οι εργαζόμενοί της να φτάσουν περίπου τους χίλιους.

Δηλαδή να διπλασιαστούν σε σχέση με όσους απασχολούνται σήμερα.

Έτσι, είναι πιθανό το Audi e-Tron να προλάβει την EQC στην άτυπη μάχη για το ποιος θα εμφανιστεί πρώτος στην αγορά, αν και δεν έχουν εκλείψει ακόμα από το ηλεκτροκίνητο της Audi τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις.

Η εταιρία Accumotive η οποία ανήκει στον όμιλο της Daimler ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει κατασκευάσει πάνω από 200.000 μπαταρίες ιόντων λιθίου για τα αυτοκίνητα της Mercedes και της Smart.

Αυτή την στιγμή ετοιμάζεται και ένα δεύτερο εργοστάσιο στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ, που όταν θα ολοκληρωθεί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments