Αυτοκίνητο

Volvo – Δοκιμές ασφαλείας: Τα νέα Volvo S60 και V60 κατέκτησαν πέντε αστέρια στο EuroNCAP

Volvo – Δοκιμές ασφαλείας: Τα νέα Volvo S60 και V60 κατέκτησαν πέντε αστέρια στο EuroNCAP
Τα νέα Volvo S60 και V60 κατέκτησαν την κορυφαία αξιολόγηση με πέντε αστέρια στις δοκιμές ασφαλείας του EuroNCAP.

Τα δύο νέα Volvo S60 και V60 κατέκτησαν την κορυφαία αξιολόγηση με πέντε αστέρια στις δοκιμές ασφαλείας του EuroNCAP, την ίδια στιγμή που ο κύκλος δοκιμών του θεσμού για το 2018 είναι πιο απαιτητικός από ποτέ, με νέες και πιο δύσκολες δοκιμασίες όσον αφορά τις τεχνολογίες ασφαλείας, όπως η ανίχνευση ποδηλάτη με αυτόματο φρενάρισμα και τα συστήματα διατήρησης λωρίδας.

Τα δύο νέα μοντέλα μοιράζονται την πλατφόρμα SPA της Volvo και τις ίδιες τεχνολογίες ασφαλείας με το XC60 που αναδείχθηκε ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στις δοκιμές του EuroNCAP το 2017.

Η «ομπρέλα» των προηγμένων συστημάτων ασφαλείας που διαθέτουν όλα τα Volvo έχει στον πυρήνα της το πρωτοποριακό σύστημα City Safety. Στα S60 και V60, το City Safety εμπλουτίζεται με τη λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση επικείμενης μετωπικής σύγκρουσης με όχημα που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση.

Η λειτουργία αυτή αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, ενώ το City Safety παραμένει το μόνο σύστημα ασφαλείας στην αγορά που μπορεί να αναγνωρίσει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα, μέρα και νύχτα.

Να σημειώσουμε ότι το S60 είναι το πρώτο Volvo που κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην πρώτη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Αμερική, έξω από το Charleston, στη Νότια Καρολίνα.

Το νέο S60 θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά το 2019.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments