Αυτοκίνητο

Seat: Εξαντλητικές δοκιμές των αυτοκινήτων στον Αρκτικό Κύκλο

Seat: Εξαντλητικές δοκιμές των αυτοκινήτων στον Αρκτικό Κύκλο
Η Seat δοκιμάζει περίπου 90 αυτοκίνητα τον χρόνο στον Αρκτικό Κύκλο.

Η Seat δοκιμάζει περίπου 90 αυτοκίνητα τον χρόνο στον Αρκτικό Κύκλο, προκειμένου να έχει δεδομένα οδήγησης από το χιόνι, τον πάγο και τις ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες. Πρωταρχικός στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι όλα τα συστήματα λειτουργούν σωστά πριν τα αυτοκίνητα βγουν στην γραμμή παραγωγής.

Υπάρχουν συνολικά 16 μηχανικοί που κάνουν γραφείο το δρόμο για δέκα περίπου εβδομάδες.

Εργάζονται σε μια λίμνη έξι τετραγωνικών χιλιομέτρων και σε ένα στρώμα πάγου 60 εκατοστών. Τα αυτοκίνητα οδηγούνται στα όριά τους, προκειμένου να δείξουν την “αξία” τους τα συστήματα ασφάλειας. Αυτοί οι μηχανικοί εκτελούν μέχρι και 60 διαφορετικές δοκιμές στο χρόνο.

Μια σημαντική δοκιμασία έχει να κάνει με την απενεργοποίηση του συστήματος ελέγχου της σταθερότητας ESC, ενώ υπάρχει δοκιμασία των φρένων σε οδόστρωμα που τα μισά μέτρα είναι άσφαλτος και τα άλλα μισά πάγος.

Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται το σύστημα ABS, το οποίο βοηθά τον οδηγό να ελέγχει τη σταθερότητα του αυτοκινήτου.

Στο τέλος της ημέρας όλα τα δεδομένα από τους μηχανικούς κωδικοποιούνται προκειμένου να βγουν χρήσιμα αποτελέσματα, ενώ προτείνονται και τρόποι βελτίωσης των διαφόρων συστημάτων. Να σημειώσουμε ότι οι δοκιμές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο.

Έτσι εκτός από τον Αρκτικό Κύκλο οι μηχανικοί δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα και στις πέντε ηπείρους και σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ώστε να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments