Αυτοκίνητο

Audi: Μεταμορφώνει το αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα εμπειριών εικονικής πραγματικότητας

Audi: Μεταμορφώνει το αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα εμπειριών εικονικής πραγματικότητας
Audi: Παρουσιάζει την τεχνολογία που προσαρμόζει το ψηφιακό περιεχόμενο στις κινήσεις του αυτοκινήτου.

Audi: Τι θα λέγατε αν στο μέλλον, οι επιβάτες στο πίσω κάθισμα θα μπορούσαν να απολαμβάνουν ταινίες, παιχνίδια και βίντεο χρησιμοποιώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας;

Σίγουρα είναι κάτι πέρα από τα συνηθισμένα, ωστόσο αποτελεί μια σημαντική πτυχή της ανάπτυξης της τεχνολογίας στο αυτοκίνητο.

Το έκανε πράξη η Audi, η οποία παρουσιάζει σε ένα e-tron την τεχνολογία που προσαρμόζει το ψηφιακό περιεχόμενο στις κινήσεις του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο.

Εάν το αυτοκίνητο στρίβει σε μια δεξιά στροφή, το διαστημόπλοιο – για παράδειγμα – στο παιχνίδι εμπειρίας θα κάνει το ίδιο.

Η γερμανική εταιρεία σύντομα θα παρουσιάσει αυτή την εντυπωσιακή φουτουριστική τεχνολογία η οποία δημιουργήθηκε από την Disney Games and Interactive Experiences.

Φορώντας γυαλιά VR οι επιβάτες στο πίσω κάθισμα του Audi e-tron μεταφέρονται σε ένα φανταστικό εξώκοσμο περιβάλλον.

Το όχημα πλέον λειτουργεί ως ένα σκάφος που κινείται μέσα σε ένα πλήθος αστεροειδών.

Σύμφωνα με το παιχνίδι εάν το αυτοκίνητο στρίβει σε μια κλειστή στροφή, τότε και ο παίκτης στρίβει στην εικονική πραγματικότητα γύρω από ένα εχθρικό διαστημόπλοιο.

Όταν το Audi e-tron επιταχύνει, κάνει το ίδιο και το σκάφος στο παιχνίδι εμπειρίας.

Για αυτή την τεχνολογία η Audi έχει συνιδρύσει τη start-up εταιρεία holoride η οποία θα εκμεταλλευθεί εμπορικά αυτή τη νέα μορφή ψυχαγωγίας, μέσω μιας ανοιχτής πλατφόρμας η οποία στο μέλλον θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους κατασκευαστές και τους δημιουργούς περιεχομένου.

Πρακτικά δεν υπάρχουν όρια στο τι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί, με τη γκάμα να εκτείνεται από τα παιχνίδια arcade, τις υποθαλάσσιες περιπέτειες και τις εξερευνήσεις του διαστήματος μέχρι τα εκπαιδευτικά ταξίδια σε ιστορικές πόλεις ή την ανάλυση της κυκλοφορίας του αίματος.

Η holoride σκοπεύει να παρουσιάσει αυτή τη νέα μορφή ψυχαγωγίας στην αγορά μέσα στην επόμενη τριετία, χρησιμοποιώντας στάνταρ γυαλιά VR για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Ετσι, τα συμβάντα της κυκλοφορίας στην πόλη θα μπορούσαν να είναι μέρος της όλης εμπειρίας.

Μάλιστα, η στάση σε ένα φανάρι θα μπορούσε -παράλληλα- να εισάγει απροσδόκητα εμπόδια σε ένα παιχνίδι ή να διακόπτει ένα πρόγραμμα εκμάθησης με ένα γρήγορο κουίζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments