Αυτοκίνητο

Ford Focus: Το νέο μοντέλο διαθέτει εξελιγμένα συστήματα φωτισμού

Ford Focus: Το νέο μοντέλο διαθέτει εξελιγμένα συστήματα φωτισμού
Ford Focus: Τι περιλαμβάνουν οι τεχνολογίες φωτισμού του.

Η απόδοση των φωτιστικών σωμάτων που φέρουν αυτοκίνητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια κατά την διάρκεια της κίνησης του αυτοκινήτου τη νύχτα.

Ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες, που συχνά εκδηλώνονται και ακραίες καιρικές συνθήκες που περιορίζουν την ορατότητα, τα φώτα του αυτοκινήτου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συμμάχους του οδηγού.

Το νέο Ford Focus, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού φέρει το Adaptive Front Lighting System με Predictive curve light (προληπτικός φωτισμός στροφών) και το Sign-based light (φωτισμός ανάλογα με την οδική σήμανση), το οποίο για πρώτη φορά προσαρμόζει εκ των προτέρων τις δέσμες των προβολέων για μέγιστη ορατότητα πριν το όχημα φτάσει σε μία στροφή, διασταύρωση ή κυκλικό κόμβο.

Το σύστημα χρησιμοποιεί την εμπρόσθια κάμερα για παρακολούθηση των σημάνσεων των λωρίδων μέχρι 65 μ. μπροστά, επιτρέποντας στους προβολείς να εστιάζουν προληπτικά προς το εσωτερικό των στροφών για βελτιωμένη ορατότητα, αντί να βασίζεται αποκλειστικά στις εντολές του οδηγού στο τιμόνι.

Η ενσωμάτωση της δυνατότητα ανάγνωσης της οδικής σήμανσης που αποτελεί πατέντα της Ford για βελτιστοποίηση της δέσμης, επιτρέπει τη διεύρυνσή της σε διασταυρώσεις και κυκλικούς κόμβους για καλύτερο φωτισμό των εμποδίων που δεν βρίσκονται ευθεία μπροστά από το αυτοκίνητο.

Οι τεχνολογίες φωτισμού του νέου Focus που περιλαμβάνουν το Adaptive Front Lighting System το οποίο προσαρμόζει τη γωνία και την ένταση της δέσμης του προβολέα σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες, και η αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων Glare-free high beam βελτιώνει την ορατότητα τη νύχτα, υποστηρίζονται από προηγμένους προβολείς full-LED.

Αυτοί χρησιμοποιούν μία προσαρμοζόμενη διάταξη ξεχωριστών μονάδων για μεγαλύτερη ευελιξία φωτισμού και πιο ομαλές μεταβάσεις που δεν διασπούν την προσοχή.

Το Focus είναι επίσης το πρώτο όχημα της Ford στην Ευρώπη με Head-up display (HUD), που βοηθά τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο προβάλλοντας χρήσιμες πληροφορίες στο πεδίο ορατότητάς τους. Το σύστημα μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα, με ένα από τα μεγαλύτερα πεδία ορατότητας από οποιοδήποτε άλλο HUD διατίθεται στην Ευρώπη (6 επί 2,5 μοίρες). Επίσης είναι από τα πιο φωτεινά, με ρύθμιση σε 16 στάδια έως τα 10.000 κεριά/μ2.

Έχοντας ειδικά φίλτρα για την αναδιπλούμενη πολυανθρακική οθόνη, είναι η πρώτη στο είδος της που μπορούν να διαβάσουν και χρήστες που φοράνε πολυεστιακούς φακούς.

Ανάλογα με την έκδοση, διαμορφώνονται και οι πληροφορίες που προβάλλονται, όπως ταχύτητα – η μόνη είναι πάντα σταθερή, Traffic Sign Recognition, ACC, πλοήγηση, Shift Indicator, σύστημα ψυχαγωγίας και ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments