Αυτοκίνητο

Jaguar Land Rover απολύσεις: Κόβουν χιλιάδες θέσεις εργασίας

Jaguar Land Rover απολύσεις: Κόβουν χιλιάδες θέσεις εργασίας
Jaguar Land Rover απολύσεις: Περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας ετοιμάζεται να κόψει η αυτοκινητοβιομηχανία λόγω Brexit.

Jaguar Land Rover απολύσεις: Περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας ετοιμάζεται να κόψει η αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover (JLR), λόγω Brexit αλλά και του σκανδάλου με τα πετρελαιοκίνητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της JLR, της μεγαλύτερης βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι περικοπές προσωπικού γίνονται σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πτώσης των πωλήσεων εξαιτίας του σκανδάλου με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, την πτώση τη; ζήτησης στην αγορά της Κίνας, αλλά και την αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit.

Η εταιρεία είχε μειώσει το προσωπικό της κατά 1.000 θέσεις ήδη τον περασμένο Απρίλιο στο εργοστάσιο του Σόλιχαλ, ενώ είχε προχωρήσει σε μειώσεις ημερών εργασίας στη μονάδα του Μπρόμγουιτς.

Η ανακοίνωση της JLR προκάλεσε την αντίδραση των Εργατικών, με τη σκιώδη υπουργό Βιομηχανίας, Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι να καλεί την κυβέρνηση «να δώσει τέλος στην αβεβαιότητα», λόγω της πολιτικής της για το Brexit, ενώ τόνισε ότι τα συνδικάτα θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι θέσεις «θα περιοριστούν σε εθελοντική βάση» και δεν θα γίνουν απολύσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments