Αυτοκίνητο

Στελέχη της Renault αναμένεται να συναντηθούν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan

Στελέχη της Renault αναμένεται να συναντηθούν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan
Υψηλόβαθμα στελέχη της Renault και αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης σχεδιάζουν να συναντηθούν στην Ιαπωνία.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Renault και αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης σχεδιάζουν να συναντηθούν στην Ιαπωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan Χιρότο Σαϊκάουα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες επανεξετάζουν τη συνεργασία τους υπό το φως της σύλληψης του προέδρου της συμμαχίας τους Κάρλος Γκοσν.

Ο Γκοσν, που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση στο Τόκιο από τις 19 Νοεμβρίου, βαρύνεται στην Ιαπωνία με κατηγορίες ότι κατέθεσε εσφαλμένα στοιχεία για τα εισοδήματά του από μισθούς για μια περίοδο οκτώ ετών έως τον Μάρτιο του 2018 και ότι προσωρινά μετέφερε στη Nissan Motor ζημίες από προσωπικές του επενδύσεις κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Μετά τη σύλληψή του, η Nissan τον απέπεμψε από τη θέση του προέδρου, με τη Mitsubishi Motor – το τρίτο μέλος της συμμαχίας των αυτοκινητοβιομηχανιών – να ακολουθεί σύντομα το παράδειγμά της.

Ο Γκοσν, ωστόσο, συνεχίζει να είναι πρόεδρος της Renault, όπου είναι ακόμα διευθύνων σύμβουλος, καθώς και της συμμαχίας των τριών εταιριών.

Η γαλλική αποστολή επιδιώκει μια εξήγηση από τη διοίκηση της Nissan αναφορικά με την εταιρική διακυβέρνηση υπό το φως της σύλληψης του Γκοσν, όπως ανέφερε η οικονομική εφημερίδα Nikkei, χωρίς να επικαλείται πηγές.

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι είναι πιθανόν να συζητήσουν για τους εν δυνάμει διαδόχους του Γκοσν στη Renault, δήλωσε πρόσωπο με γνώση του θέματος στο Reuters.

Η Renault, που υφίσταται αυξανόμενη πίεση από την κυβέρνηση να διορίσει νέο διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο, σχεδιάζει να συγκαλέσει συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου αργότερα αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία διορισμού ενός ή περισσοτέρων διαδόχων του Γκοσν, όπως δήλωσαν στο Reuters τρία πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Ο Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ, που πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας ελαστικών Michelin, πιθανόν να αντικαταστήσει τον Γκοσν στη θέση του προέδρου στη Renault, σύμφωνα με δύο πηγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments