Αυτοκίνητο

Red Bull: Παρουσίασε το μονοθέσιο του 2019 (pics&vid)

Red Bull: Παρουσίασε το μονοθέσιο του 2019 (pics&vid)
Η Red Bull επέλεξε να «τρέχει» το 2019 στη Formula 1 με τις μονάδες ισχύος της Honda.

Η Red Bull επέλεξε να «τρέχει» το 2019 στη Φόρμουλα Ένα με τις μονάδες ισχύος της Honda, στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην διεκδίκηση τίτλων. Σήμερα η αυστριακή ομάδα παρουσίασε το μονοθέσιό της για τη νέα χρονιά, με το οποίο ελπίζει ότι θα ανταγωνιστεί τις Mercedes και Ferrari στη «μάχη» των πρωταθλημάτων.

Όμως το αυτοκίνητο της Red Bull, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία RB15, ήταν… καμουφλαρισμένο, αντί να έχει τα συνηθισμένα αγωνιστικά χρώματα της ομάδας (μπλε, κόκκινο και κίτρινο). Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Red Bull συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζει τα μονοθέσιά της με ειδικούς χρωματισμούς, προτού επιστρέψει στα συνηθισμένα χρώματά της, όταν αρχίσει η… δράση στην πίστα, και αυτό αναμένεται να γίνει και φέτος.

Ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν ήταν ο πρώτος που έκατσε στη θέση του οδηγού της RB15 στο Σιλβερστόουν, με τον νέο «ομόσταυλό» του, τον Γάλλο Πιέρ Γκασλί, να παρακολουθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Red Bull, η οποία κατέκτησε τα πρωταθλήματα οδηγών (με τον Σεμπάστιαν Φέτελ) και κατασκευαστών την τετραετία 2010-13, πανηγύρισε πέρυσι τέσσερις νίκες που ήταν η καλύτερη συγκομιδή της σε μια σεζόν από το 2014 και μετά, όταν άρχισε η υβριδική εποχή της Φόρμουλα Ένα.

Σε συγκεκριμένα γκραν πρι η Red Bull ήταν η καλύτερη ομάδα, ωστόσο δεν κατάφερε να παλεύει σταθερά για νίκες και τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών, μένοντας αρκετά μακριά από την (πρωταθλήτρια) Mercedes και τη Ferrari.

Στο τέλος του 2018 ολοκληρώθηκε η συνεργασία 12 ετών της Red Bull με τη Renault, η οποία απέφερε στην αυστριακή ομάδα τους τίτλους της περιόδου 2010-13. Οι άνθρωποι της Red Bull είχαν απογοητευτεί από τη συνεχή αποτυχία της Renault να τους παρέχει τα τελευταία χρόνια κινητήρες, με τους οποίους θα μπορούσαν να συναγωνιστούν τη Mercedes και τη Ferrari.

Έτσι, από το 2016 η Red Bull είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Renault με την επωνυμία TAG Heuer, ενώ επέλεξαν να εμπιστευθούν τη Honda για το 2019 και το 2020, καθώς από το 2021 αλλάζουν οι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος.

Η Red Bull είδε πρόοδο στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία παρείχε το 2018 μονάδες ισχύος και στην -«αδελφή»- Toro Rosso, και οι άνθρωποι της αυστριακής ομάδας πείστηκαν ότι η συνεργασία αυτή θα τους αποφέρει τα απαραίτητα οφέλη για να θέσουν ξανά… υποψηφιότητα για τίτλους.

*Φωτογραφίες κειμένου και εξωφύλλου twitter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments