Αυτοκίνητο

Alfa Romeo Tonale: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρίας (pic&vid)

Alfa Romeo Tonale: Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρίας (pic&vid)
Αυτή είναι η Alfa Romeo Tonale.

Alfa Romeo Tonale: Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι το νέο μοντέλο της ιταλικής εταιρίας. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο compact SUV το οποίο αναλαμβάνει να δώσει τις πρώτες συστάσεις για ένα αντίστοιχο μοντέλο που θα προστεθεί στην γκάμα της στο κοντινό μέλλον.

To Tonale με έμπνευση ένα ορεινό πέρασμα στη βόρεια Ιταλία σε χαμηλότερο υψόμετρο από το Stelviο, αποτελεί -για όσους δεν κατάλαβαν το συμβολισμό που επιχειρεί η ιταλική φίρμα- ένα μικρότερο SUV μοντέλο που θα τοποθετηθεί κάτω από την Stelvio και, αν επί του παρόντος, δεν είναι γνωστές οι διαστάσεις του, θα στοχεύσει σε μια κατηγορία όπου παρεπιδημούν μοντέλα από την BMW X2 και το Audi Q3 έως τα VW T-Roc και Nissan Qashqai.

Αφετηρία για το ιταλικό SUV αποτελεί η αρχιτεκτονική που φιλοξενεί και το Jeep Renegade, διαθέτοντας ωστόσο φυσικά ένα εντελώς διαφορετικό όσο αυθεντικά ιταλικό στυλ το οποίο δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην εμφάνιση καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, οι μηχανικοί της Alfa Romeo θα επιχειρήσουν να του προσδώσουν ιδιαιτέρως δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά, αντάξια του ονόματος της φίρμας.

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Tim Kuniskis, στη διάρκεια της αποκάλυψης του αυτοκινήτου υποσχέθηκε πως η Tonale δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας της.

H Tonale –είπε– θα μείνει πιστή στο DNA της μάρκας και θα αγκαλιάσει τους βασικούς πυλώνες της Alfa Romeo που είναι η προηγμένη τεχνολογία κινητήρων, ο μοναδικός ιταλικός σχεδιασμός και βέβαια η ηλεκτροκίνηση. Και καταλήγοντας τόνισε: «Δεν θα κατασκευάσουμε απλά ένα ακόμα CUV, θα φτιάξουμε ένα CUV όπως μόνο η Alfa Romeo μπορεί».

Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι η εταιρία δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες για το μοντέλο, πολύ δε περισσότερο το πότε σκοπεύει να το βάλει στην παραγωγή.

Alfa Romeo Tonale: Δείτε το νέο “διαμαντάκι” της εταιρίας:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments