Αυτοκίνητο

Μπιούικ: Ένα αυτοκίνητο – αντίκα ηλικίας 80 ετών στην αγωνιστική πρόκληση Πεκίνο – Παρίσι

Μπιούικ: Ένα αυτοκίνητο – αντίκα ηλικίας 80 ετών στην αγωνιστική πρόκληση Πεκίνο – Παρίσι
Μπιούικ: Πρόκειται για μία Buick Special Series 40, που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ το 1939.

Μπιούικ: Είναι ογδόντα ετών, όμως αυτό δεν την αποτρέπει να πάρει μέρος στην αγωνιστική πρόκληση των 14.000 χιλιομέτρων από το Πεκίνο μέχρι το Παρίσι, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο επί …τεσσάρων τροχών.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο Μπιούικ, που κατατάσσεται στην κατηγορία των αυτοκινήτων αντίκες, την οποία οδηγούν δύο Σλοβένοι. Οι οδηγοί της συνιστούν μία από τις συνολικά 120 ομάδες που θα λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη αγωνιστική διαδικασία.

Πρόκειται για τους πρώτους Σλοβένους που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια της παρουσίασης που έγινε στη Λιουμπλιάνα. Ο Joze Zalar και ο Blaz Stefanija, κατάφεραν να επιλεγούν ανάμεσα σε 500 αιτούντες για συμμετοχή στον διαγωνισμό και παρουσίασαν το αυτοκίνητο με το οποίο θα τρέξουν.

Πρόκειται για μία Buick Special Series 40, που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ το 1939, διαθέτει τετράλιτρη μηχανή και οκτακύλινδρο κινητήρα που παράγει 105 ίππους.

Η “κυρία” των δρόμων θα πάρει μέρος σε έναν από τους πιο μεγάλους (σε μήκος) και δύσκολους (λόγω του αναγλύφου) αγώνες για κλασικά αυτοκίνητα, που χωρίζεται σε 36 στάδια και σ’ αυτόν θα συμμετάσχουν αποστολές από την Κίνα, το Καζακστάν, τη Ρωσία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία και τη Γερμανία.

Τελικός προορισμός το Παρίσι και, όπως δήλωσε ο κ. Zalar, πριν από τον αγώνα θα γίνει δοκιμή των “αντοχών” του αυτοκινήτου, διότι ο αγώνας διαρκεί 36 μέρες εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι διαθέσιμες για ανάπαυση. Συνήθως ο χρόνος αυτός διατίθεται για επισκευές του αυτοκινήτου, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Stefanija μίλησε για την αγωνιστική πρόκληση δίνοντας έμφαση στις διαδρομές μέσα από το Καζακστάν, κυρίως λόγω της έλλειψης οδικών αξόνων και επαρκών υποδομών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments