Αυτοκίνητο

Nissan: Το Micra… μεγαλώνει και εξοπλίζεται με νέες τεχνολογίες (pics)

Nissan: Το Micra… μεγαλώνει και εξοπλίζεται με νέες τεχνολογίες (pics)
Στη Nissan αφουγκράστηκαν τις νέες ανάγκες του οδηγού και των επιβατών και δούλεψαν πάνω σε αυτές.

Όλα δείχνουν ότι το Nissan Micra, στην πέμπτη γενιά του πια, θα συνεχίσει την πετυχημένη πορεία που ακολουθεί από το 1983. Το νέο μοντέλο έγινε μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, ενώ έχει ανεβάσει το επίπεδο ως προς την προσωπικότητα και την τεχνολογία.

Με δυναμική εμφάνιση αναμένεται να συνεχίσει να ικανοποιεί τους οδηγούς που το επιλέγουν, ενώ ταυτόχρονα το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Το εσωτερικό του ανέβασε ακόμη περισσότερο τα στάνταρ, καθώς χρησιμοποιήθηκαν ποιοτικά υλικά σε όλες τις εκδόσεις. Το νέο Micra προσφέρει -επίσης- κορυφαία εργονομία για όλους τους επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία, αγγίζοντας τα 300 λίτρα.

Οι επικεφαλής της εταιρείας, θέλοντας να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους, «άκουσαν» τα προβλήματα που υπήρξαν στην προηγούμενη γενιά και τα αντιμετώπισαν.

Φωτογραφία Pixabay


  • Έτσι έβαλαν πίσω παράθυρα που ανοίγουν, τοποθέτησαν αυτόματο κιβώτιο και ανέβασαν τον πήχη της τεχνολογίας. Πάνω σε αυτόν τον τομέα το μοντέλο έκανε μεγάλα άλματα ενσωματώνοντας συστήματα που τα συναντούμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Intelligent Lane Intervention (Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας), ένα σύστημα ασφαλείας, το οποίο διορθώνει ομαλά την πορεία του Micra και το διατηρεί εντός των ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας. Επιπλέον, το πρωτοποριακό σύστημα Intelligent Around View Monitor (Έξυπνης Πανοραμικής Θέασης), το οποίο καθιερώθηκε μέσω των δημοφιλών crossover της Nissan, είναι διαθέσιμο στο νέο μοντέλο.

Από την άλλη οι άνθρωποι της Nissan αφουγκράστηκαν τις νέες ανάγκες του οδηγού και των επιβατών και δούλεψαν πάνω σε αυτές. Έτσι βγάζουν στην κυκλοφορία το ιαπωνικό μοντέλο με δύο νέους κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας ενός λίτρου, με αυτόματο κιβώτιο Xtronic, καθώς και με το αναβαθμισμένο NissanConnect.

Πλέον, στο νέο μοντέλο υπάρχουν τρεις εκδόσεις βενζίνης και μία diesel. Στις εκδόσεις βενζίνης θα συναντήσουμε τον ατμοσφαιρικό κινητήρα του ενός λίτρου με τους 71 ίππους, o οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.

Οι τιμές του ξεκινούν από 12.690 ευρώ στην έκδοση Εnergy και από 13.290 ευρώ στην Acenta. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε τον 1000άρη κινητήρα IG-T με απόδοση 100 ίππων και τιμή από 14.290 ευρώ στην έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο και 15.350 ευρώ με το αυτόματο CVT στην έκδοση Energy. Στην κορυφαία έκδοση Techna, οι τιμές ξεκινούν από 16.790 ευρώ. Αυτός ο κινητήρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επικεφαλής, αναμένεται να είναι και ο πιο εμπορικός. Στη δοκιμή που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα πολύ δυνατό και οικονομικό κινητήρα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην κορυφή των βενζινοκίνητων επιλογών έχουμε το νέο 1.000άρη DIG-T κινητήρα των 117 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ το κόστος ξεκινά από τα 15.890 ευρώ στην έκδοση Acenta, από 16.790 στην έκδοση Ν-Connecta και από 18.890 στην έκδοση Techna.

Ο δυνατός κινητήρας δίνει στο μοντέλο εκρηκτικές επιδόσεις, καθώς από τη στάση μέχρι και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 9,9 δευτερόλεπτα. Τέλος, το Micra συνεχίζει να διατίθεται με diesel κινητήρα (1.5 dCi) απόδοσης 90 ίππων και τιμές από 15.190 ευρώ στην έκδοση Energy, από 16.190 στην Αcenta, από 17.090 στην Ν-Connecta και από 18.490 ευρώ στην κορυφαία Τechna. Όλοι οι κινητήρες εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους.

Αυτό που κάνει το μοντέλο να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό της κατηγορίας είναι το νέο NissanConnect, το αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας που βελτιώνει περαιτέρω τη σχέση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Ο οδηγός μπορεί να συνδέσει το smartphone με το αυτοκίνητο με το δεύτερο να γίνεται προέκταση του κινητού του. Τα Apple CarPlay και Android Auto συμπεριλαμβάνονται ως στάνταρ από την έκδοση εξοπλισμού Acenta.

Το νέο σύστημα διαθέτει επίσης το TomTom Premium Traffic, το οποίο παρέχει εξαιρετικά ακριβή δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο για τη βελτιστοποίηση του χρόνου ταξιδιού.

Όλα αυτά ο οδηγός τα ελέγχει μέσω της οθόνης των 7 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό και φέρει λιγότερα σκληρά πλήκτρα, καθώς και μια νέα δυνατότητα λειτουργιών πολλαπλής αφής.

Δοκιμάσαμε τον 1.000άρη κινητήρα των 100 ίππων από την Αθήνα μέχρι και τα Ίσθμια Κορίνθου, όπου διαπιστώσαμε ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο που διαθέτει δύναμη από τις χαμηλές στροφές. Με ελαστικό κινητήρα και σωστή διαμόρφωση του κιβωτίου, δεν μας προβλημάτισε ούτε και σε προσπεράσεις, ενώ παρατηρήσαμε χαμηλή κατανάλωση καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Όλα αυτά έχοντας και το αβαντάζ της εύκολης μετακίνησης εντός πόλης λόγω διαστάσεων…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments